miercuri, 12 octombrie 2011

PDL şi Băsescu urăsc electoratul român


Avem o putere politică de rău augur, care nu mai are susţinerea majorităţii populaţiei României (e susţinută, în schimb, cică, de „popularii" din PPE, în care sunt înscrise PDL şi UDMR din coaliţia de guvernare, şi de FMI, interesat direct să-şi recupereze cu dobândă cele 20 de miliarde de euro împrumutate, alături de Comisia Europeană şi Banca Mondială). Nu e greu de înţeles ce moştenire grea va lăsa în urma ei actuala putere, în frunte cu PDL, şi în ce situaţie vor fi puşi viitorii guvernanţi ai USL, după alegerile generale de anul viitor - fiind obligaţi să schimbe tot, de la prefecţi la directori de agenţii guvernamentale şi la directori de „deconcentrate", să fie siguri că nu sunt subminaţi de oamenii corupţi ai administraţiei lui Boc (fiindcă în acest moment România e ocupată de PDL, în principal, şi de partidele din coaliţie, UNPR şi UDMR, toate corupte, care şi-au împărţit posturi, conform coeficientului lor de reprezentare parlamentară, la toate nivelurile; n-au fost excluşi de la a primi funcţii-cheie nici parlamentarii celorlalte minorităţi şi „independenţii", susţinători ai Guvernului actual). Va fi o adevărată dramă despărţirea de putere a acestor nărăviţi la banul public, dovediţi şi incompetenţi şi iresponsabili, care ne conduc azi. Culmea, actuala putere insistă azi pe faptul că nu va părăsi puterea cu nici un chip, chiar dacă partidele din actuala coaliţie guvernamentală vor pierde alegerile de anul viitor, că Băsescu e tatăl lor şi va găsi el o soluţie politică în acest sens.
Electoratul român e umilit în fel şi chip de cei de la putere (încolţiţi de antipatia majoritară). Ultima lovitură a fost dată de Teodor Baconschi (devenit o mare dezamăgire pentru mine; o dată în plus am descoperit că un intelectual de elită pus să aplice ce gândeşte devine un ticălos; degeaba îi cere USL demisia, Baconschi cântă opera lui Băsescu-Boc), care a împărţit electoratul în... lucrători activi şi cerşetori pasivi („România care lucrează şi România care cerşeşte"; o fi la paritate). E ceva de domeniul fantasticului, actuala putere a tăiat salariile şi pensiile şi a mărit TVA la 24 la sută (a luat astfel bani cu japca, a golit programat buzunarele românilor, sărăcindu-i din iulie 2010 constant) şi tot ea îi acuză pe români că sunt... cerşetori? Este inadmisibil, s-a depăşit orice limită a bunului-simţ public. În loc să stea cu capul la cutie, să-şi ceară iertare pentru nivelul de trai nedemn la care a fost adus românul majoritar, actuala putere sfidează şi etichetează, cinică, amărâtul ajuns în nevoi, cu un destin mai puţin norocos. Conform acestui intelectual extremist (ministrul de Externe), toţi bugetarii sunt nişte cerşetori? Şi pensionarii, şi cei din învăţământ, armată, poliţie, sănătate? Sau se referă la cei ce apelează la ajutoarele sociale legale (repet, legale; aici legea are legătură cu cerşetoria?), rămaşi fără locuri de muncă din cauza actualei guvernări nefaste? Sau la cei handicapaţi, cei irecuperabili medical? N-ar fi mai simplu să-i lichideze fizic Baconschi pe toţi aceşti neputincioşi ai societăţii, care toacă banii „statului asistenţial"? Românii în general sunt afectaţi de selecţia naturală postcomunistă, impusă tacit, cei ce nu se descurcă în nici un fel adună fier vechi sau răscolesc prin gunoaie, şi trăiesc încă o zi. Statul asistenţial în cazul prea multora s-a spălat pe mâini. Baconschi le cere românilor care lucrează să voteze PDL, şi românilor care cerşesc să voteze cu USL? Vă imaginaţi, Baconschi ar fi în stare să ceară votul cenzitar (susţinut de intelectualii lui Băsescu), să voteze numai cei lucrători, nu şi cerşetorii. Vom avea plăcuţe la gât de recunoaştere, cu cerşetori (care primesc un ajutor legal, repet, legal de la stat; mai mult, primesc ajutor constituţional) şi lucrători? N-ar trebui să purtăm şi plăcuţe dacă suntem membri ai partidelor actualei coaliţii guvernamentale, singurii care lucrează în România - se subînţelege că toţi cei din opoziţia parlamentară sunt inactivi, lenevesc, sunt populişti, promit o viaţă mai bună sub guvernarea lor, cum e posibil? Lasă că azi majoritatea românilor este în opoziţie.
S-a demonstrat peste vară că economia României se încăpăţânează să nu se urnească sub actuala guvernare înţeleaptă a României şi normal ar fi să fie lăsaţi alţii mai pricepuţi ca ea în loc, să încerce să o urnească. Dacă ar avea grija interesului naţional (nu personal), Băsescu ar trebui acum să forţeze alegerile anticipate şi să o ia de la capăt cu altă majoritate parlamentară şi cu alt guvern. În condiţiile în care PDL e preocupat de orice, nu de repunerea economiei în funcţiune (deşi numai ea dă bani adevăraţi). PDL tracasează, mai nou, electoratul în general, activ sau pasiv. PDL vrea alegeri locale şi parlamentare comasate, să zăpăcească de cap electoratul român pe care-l urăşte (dar asta nu se poate face fără reorganizarea teritorială, susţine până şi corupta de putere Monica Macovei, nu?).

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/pdl-si-basescu-urasc-electoratul-roman-160593/