duminică, 9 octombrie 2011

 A întors-o. Franţa se dezice de atacurile la adresa scutului din România

Scris de: M.A.
Franţa se dezice de atacurile la adresa scutului antirachetă din România şi susţine că afirmaţiile deputatului Boucheron sunt doar personale.
Potrivit unui comunicat al şefului delegaţiei Franţei la Adunarea Parlamentară a NATO, Loic Bouvard, opinia deputatului Jean-Michel Boucheron despre sistemul antirachetă de la Deveselu nu angajează poziţia delegaţiei franceze şi nici orientarea politicii externe şi de apărare a Parisului, transmite Agerpres.
“În privinţa intervenţiei domnului Jean-Michel Boucheron despre sistemul antirachetă, la Comisia de apărare a AP NATO din 8 octombrie, această intervenţie reflectă doar opinia domnului Boucheron. Aceasta nu angajează poziţia delegaţiei franceze, nici orientarea politicilor de apărare şi relaţii externe ale Franţei, care sunt decise de domnul Nicolas Sarkozy, preşedintele Republicii”, precizează şeful delegaţiei Franţei la AP NATO.
Scutul antirachetă nu serveşte securităţii şi este ineficient din punct de vedere militar, a spus sâmbătă Jean Michel Boucheron, la AP NATO. ”Înţeleg că România vrea să semneze un acord privilegiat cu Statele Unite pentru a-şi garanta propria apărare. Personal, cred că acest sistem de apărare nu serveşte securităţii noastre (…) Un asemenea sistem ai zice că atrage un act de agresiune. Nu înţeleg de ce prietenii noştri din SUA exercită asemenea presiuni ca să instalăm un asemenea sistem”, a mai spus Boucheron.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/international/externe/a-intors-o-franta-se-dezice-de-atacurile-la-adresa-scutului-din-romania-54522.html