duminică, 30 octombrie 2011

Alegeri comasate, dar şi amânate


Traian Băsescu a depistat urme de soluţie imorală în amestecul pe care Grecia a trebuit să-l bea pentru a fi salvată de la moarte. Nu este vorba despre aceeaşi soluţie imorală, PC, pe care, în 2004, domnul Băsescu a dat-o pe gât fără să clipească, pentru a prinde putere. O putere şi mai mare decât avea imediat după ce fusese ales pentru prima dată şef al statului.
Preşedintele PDL al României, Traian Băsescu, a declarat la TVR că Grecia nu a fost iertată, ci ajutată. Şi că decizia adoptată de Consiliul European „este clar că nu este o soluţie morală, dar ce este moral în faţa crizei?". Evident, reducerile masive de personal, închiderea de şcoli şi desfiinţarea de spitale reprezintă soluţii imorale. La fel ca mărirea TVA-ului şi impozitarea pensiilor. Însă „ce este moral în faţa crizei?".
În numele luptei cu criza, Roberta Anastase fură voturi în Parlament, iar Guvernul, incitat de Traian Băsescu, nu respectă hotărârile judecătoreşti cu privire la recuperările salariale. Totodată, se fură deputaţi şi senatori de la formaţiunile politice din opoziţie, iar în Parlament apar partide care nu au participat la alegeri. Dar „ce este moral în faţa crizei?".
În numele aceleiaşi lupte, preşedintele PDL al României, Traian Băsescu, depăşeşte deseori graniţele trasate de Constituţie. Pentru a se face economii la buget, chipurile, se forţează reorganizarea teritorială şi comasarea alegerilor locale cu cele generale. Însă „ce este moral în faţa crizei?".
La câtă criză este în ţara asta, dar şi la ce apucături are Traian Băsescu, n-ar fi exclus ca alegerile să nu fie doar comasate, ci şi amânate un an, doi. Mai exact, până când preşedintele PDL al României va fi ferm convins că va câştiga cine trebuie şi nu cineva care i-ar putea umbla la imunitate. La câte a făcut în numele luptei cu criza, e posibil ca Traian Băsescu să declare apăsat că alegerile ar arunca ţara în haos şi că acestea vor avea loc doar atunci când situaţia economică va fi solidă. Ar fi antidemocratic şi anticonstituţional, adică total anormal? Da, şi? Credeţi că lui Traian Băsescu i-ar veni greu să apară la TVR şi să se întrebe: „Ce este normal în faţa crizei?".

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/alegeri-comasate-dar-si-amanate-162351/