luni, 10 octombrie 2011

PSD cere demiterea lui Theodor Baconschi

Ministrului de Externe i se impută ultima declaraţie despre România care cerşeşte


PSD cere demiterea ministrului de Externe, Theodor Baconschi (foto), din cauza declaraţiilor acestuia conform cărora PDL trebuie să fie sus­ţi­nut de "România care lucrează, nu de Ro­mânia care cerşeşte". Social-de­­mo­­craţii cred că, prin afirmaţiile "cinice şi iresponsabile" în care românii sunt împărţiţi în muncitori şi cerşetori, Ba­conschi aduce "o revoltătoare şi ne­meritată ofensă demnităţii mili­oa­nelor de români".

"Theodor Baconschi nu a făcut decât să exprime cre­zul şi opţiunea PDL, partid a cărei de­zas­truoasă guvernare a adus ma­jo­ri­tatea covârşitoare a românilor în si­­tu­aţia de a-şi pierde speranţa zilei de mâi­ne sau de a-şi căuta salvarea mun­cind în străi­nă­tate. În accep­ţi­u­nea lui Baconschi, orice român care nu sus­ţine PDL este un cerşetor sau un po­tenţial cerşetor. E o interpretare ti­pi­că PDL de a demoniza pe toţi cei care s-au săturat de acest regim nociv pentru România", au acuzat pe­se­diş­tii într-un comunicat de presă.

Ca urmare, ei cer demiterea mi­nis­trului de Externe. "Având în ve­de­re că, prin gravitatea lor fără precedent, de­claraţiile lui Teodor Baconschi îl fac definitiv şi irevocabil incompati­bil cu calitatea de ministru al Afaceri­lor Externe, solicităm preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Emil Boc să îl demită imediat şi ne­con­di­ţi­onat din această funcţie. Conside­răm că nu există nici un argument di­plo­matic, politic sau moral ce ar pu­tea fi invocat în favoarea unei so­luţii de compromis", a cerut PSD.

Încolţit, Baconschi o dă la întors
Ieri, ministrul a revenit cu precizări. Baconschi a explicat că declaraţiile sale au fost "o metaforă" şi că "România «care cerşeşte» nu re­prezintă nicidecum 50% din popu­la­ţie". "E vorba de o minoritate care aş­teaptă totul de la statul asistenţial. Aici intră şi cetăţenii care sunt la cheremul mitei electorale şi se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată. Sunt cei care şed până la brâu în apă, la birt, şi aşteaptă să le salveze bu­nu­rile sta­tul, armata, pompierii… mereu alţii, nu ei înşişi. Sunt, în fine, masele de manevră pauperizate ale stângii. Ei trebuie scoşi din mizerie, desprinşi de asistenţă, imunizaţi la mita electo­rală, dezvăţaţi să cerşească mereu aju­torul statului, adică până la urmă al celor care plătesc taxe şi impozite", a spus Baconschi, precizând că "numai munca asiduă a românilor harnici va scoate ţara la liman".



Sursa:
http://www.jurnalul.ro/stiri/politica/psd-cere-demiterea-lui-theodor-baconschi-593200.html