joi, 13 octombrie 2011

Sorin Oprescu, primit la Chişinău ca un şef de stat

Scris de : M.A.B 

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a fost primit la Chişinău ca un şef de stat, uşor de înţeles, având în vedere că populaţia R. Moldova este aproximativ egală cu cea a Capitalei României.
Pe parcursul vizitei oficiale, Sorin Oprescu a avut intrevederi primarul Chişinăului şi urmează să se întâlnească şi cu premierul Republicii Moldova, Vladimir Filat, si presedintele interimar, Marian LupuMihai Ghimpu, cel de-al treilea partid care face parte din coaliţia de guvernare. Tot joi, Sorin Oprescu, a primit Crucea Mitropoliei Basarabiei, din partea Inalt prea Sfintiei Sale Petru, mitropolitul Basarabiei. (vineri dimineaţă). De asemenea, în această seară se va întâlni şi cu preşedintele PL,
Vizita Primarului Capitalei vine ca urmare a invitatiei omologului sau, Dorin Chirtoacă, cu ocazia sărbătorii hramului oraşului. Municipiul Chişinău, capitala Republicii Moldova, marchează vineri Hramul (Ziua) oraşului şi 575 de ani de la prima atestare documentară. Primarul Bucureştiului va participa alaturi de Ambasadorul Romaniei la Chişinău, Marius Gabriel Lazurca, la ceremonialul depunerii de flori la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant.
În cadrul întâlnirii cu Dorin Chirtoacă, cei doi edili au discutat atat despre proiectele care vizeaza dezvoltarea infrastructurii, cat si despre identificarea solutiilor optime pentru rezolvarea problemelor sociale, cea mai importanta la nivelul ambelor capitale fiind, in acest moment, cea privind furnizarea energiei termice si a subventionarii diferentiate a acesteia, in functie de veniturile reale ale populatiei. Primarul Chirtoacă a aratat ca isi doreste sa imprumute din experienta Bucurestiului in vederea implementarii proiectului Netcity si la Chişinău.
‘In primul rand vreau sa salut prezenta domnului primar Sorin Oprescu la Chişinău. Avem o prietenie aparte intre orasele noastre, avem o infratire la care tinem foarte mult. Suntem pe aceeasi lungime de unda cu domnul Primar General si ma bucur ca atat Bucurestiul, cat si Chişinăul sunt pe calea cea dreapta, sunt pe drumul cel bun. Avem aceleasi probleme cu energia termica, cu subventionarea acesteia catre populatie si dificultatile inerente in sistemul de transport si distributie. Noi am facut cateva reforme in anii precedenti si credem ca acestea pot aduce rezultate in continuare. In ceea ce priveste experienta Bucurestiului, cunoastem reabilitarile de infrastructura si proiectul Netcity si vrem sa demaram si noi acest proiect la Chişinău. Sunt convins ca acesta este doar un inceput pentru ceea ce se poate face mai departe’, a declarat primarul Chişinăului.
Foto: Dorin Chirtoaca si Sorin Oprescu

Citeşte continuarea pe:  
http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/sorin-oprescu-primit-la-chisinau-ca-un-sef-de-stat-55290.html