miercuri, 12 octombrie 2011

Registrul auto "păzit" ca un portofel
Consilier penal la PDL Timiş

Un consilier judeţean din Timiş, care a candidat pe listele PDL la alegerile locale din anul 2008, ar fi declarat în fals că nu are cazier penal, după ce fusese condamnat definitiv în două dosare penale, în anii 1999 şi 2003, iar reabilitarea judecătorească a condamnatului Cândea Iosif Dorin a fost obţinută la un an de la scrutinul în urma căruia a fost ales consilier.
Cândea a fost condamnat definitiv în anul 1999, la doi ani de închisoare, prin decizia penală nr.1710 a Curţii Supreme de Justiţie, pentru falsificarea unor înscrisuri oficiale sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. El fusese trimis în judecată pentru înmatriculare de maşini cu documente falsificate. Pedeapsa aplicată de instanţa de judecată a fost ulterior graţiată.
Consilierul a mai suferit o condamnare de 8 luni închisoare, prin sentinţa Curţii de Apel Alba, rămasă definitivă în anul 2003. Cândea putea să solicite instanţei de judecată reabilitarea sa abia în luna decembrie a anului 2008, după alegerile locale ce au avut loc în luna iunie. El a încercat o reabilitare în anul 2007, cu un an înainte de termen, dar instanţa Tribunalului Timiş îi respinge solicitarea prin sentinţa penală nr. 757/PI din 12 decembrie 2007.
Condamnatul Cândea Iosif Dorin obţine toturşi reabilitarea judecătorească în anul 2009, prin decizia Tribunalului Mureş, având din acel moment un cazier judiciar curat.
În ceea ce priveşte candidatura sa la funcţia de consilier judeţean, aceasta a fost obţinută în urma participării sale la alegerile locale din anul 2008, dar pentru a fi validat consilier local, Cândea a dat o declaraţie pe propria răspundere prin care preciza că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a ocupa o demnitate publică, deşi nu fusese reabilitat. În cazul său e vorba de comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
"Dacă aceste fapte se confirmă va trebui să luăm decizii în consecinţă", s-a mulţumit să declare pentru cotidianul.ro, Constantin Ostaficiuc, preşedintele PDL Timiş. Consilierul Cândea nu a dorit să clarifice nici una din situaţiile prezentate, refuzând dialogul telefonic.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/consilier-penal-la-pdl-timis-160609/