Col.(r) dr. Mircea Dogaru: „În Parlament nu votează creiere, ci degete”
Col.(r) dr. Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, spune, într-un interviu pentru Jurnalul Naţional, că manifestarea organizată vineri în faţa Academiei Militare la care sunt invitate toate ONG-urile, asociaţiile şi alţi reprezentnţi ai societăţii civile vrea să fie primul pilon pentru organizarea societăţii civile într-o platformă civică care să îi reprezinte pe toţi românii care se simt nedreptăţiţi de măsurile Guvernului Boc.
• Jurnalul Naţional: Aţi anunţat un miting pentru vineri, 7 octombrie. De ce ieşiţi în stradă?
Mircea Dogaru: Pe 7 octombrie este Ziua Internaţională a Muncii Decente. Coincidenţa face ca tot atunci să înceapă lucrările Adunării Parlamentare NATO la Bucureşti. Nu e o coincidenţă fericită. Noi am obţinut aprobarea să organizăm o manifestaţie de aniversare a zilei muncii decente, vom ieşi în Piaţa din faţa Academiei Militare, de la orele 10, am invitat ca parte a societăţii civile sindicate şi ONG-uri, căci ne sprijină multe ONG-uri, fundaţii, asociaţii, uniuni din ţară şi din Capitală. Ideea e ca pe această temă a muncii decente să oferim societăţii civile posibilitatea să se exprime. Căci la noi s-a jonglat puţintel cu termenul şi s-a înţeles la un moment dat că societatea civilă înseamnă societatea care nu are pistoale.
De unde şi ideea absurdă cu controlul societăţii civile asupra armatei. În realitate, prin definiţie, în toate ţările civilizate societatea civilă este acea parte a societăţii care nu are acces la actul politic decizional, deci prin lege militarii, preoţii,profesorii, funcţionarii publici sunt coloanele vertebrale ale societăţii civile. În această situaţie, ca parte a acestei societăţi civile, îi invităm pe toţi cei ce se simt nedreptăţiţi şi parte a societăţii civile să-şi exprime punctul de vedere, vom redacta un material reprezentând concluziile noastre reprezentând modul în care este încălcată legislaţia în domeniile muncii, sănătăţii, educaţiei, şi vom depune acest material atât la reprezentanţii NATO la Bucureşti, cât şi la Guvern şi ministere în sensul „ajutorării” acestui Guvern incapabil să înţeleagă că ceea ce face este nu numai ilegal, anticonstituţional şi antieuropean, dar este de-a dreptul imoral şi lipsit de decenţă vizavi de măsurile luate împotriva salariaţilor, pensionarilor, persoanelor cu dizabilităţi.
Nemaivorbind de cum se derulează la noi actul juridic şi cum se dau ordinele către Ministerul Justiţiei prin care Executivul calcă în picioare puterea judecătorească. Iar Legislativul nu mai există pentru că în Parlament nu votează creiere, ci degete.
• E o chestiune de moment această platformă civică sau pe termen lung?
Este o idee generală la care şi noi ne aliniem, nu ne aparţine exclusiv nouă, şi fundaţia FACIAS şi alte ONG-uri au lansat această idee, dar noi ca militari am zis să oferim cadrul de organizare. Noi avem foarte multe sindicate şi asociaţii şi uniuni ale rezerviştilor, ale patrioţilor şi istoricilor care luptă pentru identitate naţională, câteva zeci în toată ţara. În ţară, în paralel cu manifestarea de vineri de la Bucureşti, sindicatul organizează alte manifestări acolo unde avem filiale.
Militarii au demonstrat că sunt hotărâţi, că îşi apără drepturile, să încercăm prin exemplul nostru să atragem la ideea de organizare a societăţii civile toate ONG-urile.
• Ce alte nemulţumiri are sindicatul?
Păi, în primul rând, sunt legate de modul în care ni s-a luat dreptul la proprietate, pensia dobândită este proprietate, orice diminuare înseamnă discriminare, dovadă că noi câştigăm deja în justiţie hotărâri definitive şi irevocabile pe tema asta.
• Cam câte decizii definitive sunt?
Avem 21.753 de procese, în Bucureşti termenele ni s-au dat începând din februarie-martie anul viitor, în provincie am depăşit toate fazele, inclusiv faza de recurs formulat de Guvern. Practic avem la ora actuală 31 de membri ai sindicatului care nu se mai subordonează legii sistemului unitar de pensii întrucât li s-a recunoscut dreptul, până mor ei se subordonează Legii 164/2001 şi Legii 179/2004 cum e firesc, întrucât nicăieri în lume nu există principiul retroactivităţii legii.
Deci, la ora actuală, există 170.000 de asistaţi social sau beneficiari şi 31 de militari şi poliţişti în rezervă. Sperăm ca numărul lor să crească.
Sursa:
http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/col-r-dr-mircea-dogaru-in-parlament-nu-voteaza-creiere-ci-degete-592567.html