marți, 13 martie 2012

Un weekend ciudat

Scris de : Hari Bucur-Marcu

Cel de-al doilea weekend al lunii martie a fost unul particular. Mai ales duminica a fost cu totul stranie. A nins, spre seară, după ce toată ziua a fost soare şi frumos. De dimineaţă, domnul Băsescu Traian, preşedintele de azi al Ţării, a vorbit la televizor şi în scris, iar pe seară a telefonat la o altă televiziune simpatică pentru a face precizări despre ce vorbise mai devreme.
Pe la trei dimineaţa, ora locală şi pe la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, ora României, un domn sergent american s-a dus în două sate vecine bazei sale militare din Afganistan şi a măcelărit trei familii, inclusiv mulţi copii şi câteva femei. Ceva mai la sud-est, pe malul mării, în Fâşia Gaza şi în Israelul alăturat, s-au schimbat intense tiruri de rachete, ceea ce a făcut ca ideea atacării Iranului să fie trecută ca subiect secundar al dezbaterilor de război din zonă.
În cazul domnului Băsescu, în acest weekend, a fost vorba de ce-a de-a treia cuvântare în ultimile patru zile, toate având acelaşi scop, de a convinge pe candidaţii locali în alegeri că domnia sa este la cârmă şi va rămâne acolo, împărţind cu dărnicie bunăstarea celor care îi sunt aproape. Adică membrilor partidului său şi acoliţii. Ba, mai mult, a şi plusat, spunând că va fi atât de amarnic cu cei ce îi sunt împotrivă, pe cât de darnic va fi cu ceilalţi, încât nici nu se gândeşte să numească vreun premier din opoziţie, chiar dacă aceasta va câştiga alegerile generale. Iar, ca argument suprem, a declarat că domnia sa este ferm pe poziţie, pentru că nu are nimic de pierdut, deoarece nu va mai continua viaţa politică, după încheierea actualului mandat.
Ce a fost ciudat, a fost că domnul Băsescu Traian nu a spus nimic despre situaţia tragică din Afganistan. Cursul acţiunilor de acolo se îndreaptă spre dezastru, după ce opinia publică locală este din ce în ce mai defavorabilă prezenţei militare a Statelor Unite ale Americii şi, prin extensie, trupelor aliate din NATO, adică inclusiv prezenţei româneşti.

Citeşte continuarea pe: http://www.ziuaveche.ro/opinie/un-weekend-ciudat-79430.html