joi, 29 martie 2012

Fuga din edenul PDL continuă - mai rămân Adam şi EBA
 

Scriam, zilele trecute, un pamflet care se chema "Fuga din edenul PDL” şi care s-a bucurat de simpatia unor corespondenţi. Mă amuza atunci evadarea în Africa a unui pedelist, suprapusă temporal cu dispariţia unui parlamentar din Moldova al aceluiaşi partid şi pitirea altuia din Sud, negăsibil nici de conducerea portocalie, nici de nevastă.
Desprinderea benevolă din Eden a prim vicepreşedintelui Frunzăverde care se dă atras de săgeata liberală şi evadarea, dată certă, a altora, nu mai seamănă a glumă sau accident. Raiul lui Băsescu, plin de frunze ieri, se răreşte. Desfrunzirea ar putea să se încheie cu plecarea Elenei Frunză Udrea, ultima pată de culoare intensă în copacii cenuşii ai PDL-ului. Cine va mai rămâne în Rai? Sigur vor rămâne, pentru a stinge becul, Adam şi EBA, fiindcă Eva, trădătoare cum o ştim din Biblie, poate muşca oricând din mărul pe care l-a mai gustat.
De altfel, un coleg de generaţie, jurnalist, care trece drept apropiat al doamnei, cu toate că îi critică apăsat partidul, zice că Adam, pe numele contemporan Băsescu, după ce a tras-o în Rai pe Eva, o scufundă mai nou, o trage de picioare în jos. Nu prea cred chestia asta, fiindcă Eva, lunecând cu schiuri unse pe toate pârtiile corupţiei, s-a tras singură în prăpastie. Dar mai ştii? Dacă Băsescu a ajuns piatră de moară până şi la gâtul Elenei Udrea, ce să mai  zicem noi, cei adânciţi în fundul lacului cu pietroiul aceluiaşi personaj petrecut peste omuleţ? Oricum, cel care a spus că Elena ot Pleşcoi nu mai poate zbura, elanul fiindu-i îngreunat de geamantanul Băsescu, nu-i un fitecine şi poate avea de aproape temperatura cazului. Desfrunzirea, începută la etajele de sus cu Frunzăverde, s-ar putea încheia, tot la etajele de sus, cu mama frunzei turismului.
Când pleci de la putere, aud, e un gest stimabil. Când pleci din opoziţie la putere pute a traseism spre oala cu cârnaţi. Dar fuga asta de la jumări nu-i cam târzie? Nu pleacă unii pentru că Băse, în afară de gesturi şi vorbe, nu prea mai poate da nimic? Nu cumva oala e goală, cârnaţii au cam fost păpaţi, iar corabia ia apă? Nici măcar whiskiul cu care e îmbibat căpitanul n-o mai ţine sus, combinaţia cu apa devenind letală într-un organism obişnuit cu gradele. Grade alcoolice am zis, celelalte, la care se gândesc probabil unii cititori, fiind arse, cu dosar cu tot.
Fug personaje cu alonjă din rai. Frunzăverde desfrunzeşte mortal peisajul dominat de Dumne Zeus. El dă un semnal aşteptat de mulţi. Sus rămân din ce în ce mai puţini, şi dacă pleacă şi Frunză Udrea, în cer rămân doar doi,  Adam şi EBA. Eurofiica e însă deja în alt rai, occidental, şi au mai fost văzute vlăstare care nu s-au mai arătat nici la înmormântarea babacului.
Marea desfrunzire a început. Cum şi cu cine va continua, aproape că nu mai contează. Biciul care sperie spinările până la sânge, umplând aerul cu ţipete de disperare, e al procentului din sondaje. Cei care fug, fug de frica mulţimilor care nu mai vor să audă de Băsescu. Iar şandramaua care se prăvăleşte se cheamă Băsescu.

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/fuga-din-edenul-pdl-continua-mai-raman-adam-si-eba-608259.htm