duminică, 25 martie 2012


Cum era să facă Băsescu unirea cu Basarabia, la un vin cu Voronin


Traian Băsescu s-a înțeles cu Vladimir Voronin “cu sufletul deschis” să „lege viitorul țărilor noastre, la fel cum a fost legat trecutul nostru”.
Comuniștii de la Chisinau, pe ultima lor sută de metri ca partid pseudo-european, îi atacă pe unioniști. Dar, cu câțiva ani în urmă însă liderul comunistilor basarabeni, Vladimir Voronin, pleda pentru Unirea cu România, ce-i drept sub influența Președintelui României, Traian Băsescu, si probabil a unui pahar de vin. Această pledoarie este divulgată de însuși Traian Băsescu în ceea ce a scris în Cartea de Oaspeți din Galeriile subterane Mileștii-Mici, unde s-a întreținut cu Vladimir Voronin.
Iată textul integral: “La un pahar cu vin bun, cu muzică bună și cu sufletul deschis, am stabilit împreună cu Vladimir Voronin că vom lega viitorul țărilor noastre, la fel cum a fost legat trecutul nostru. Traian Băsescu. Președintele României. 21.01.2005”.

Sursa :
http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/cum-era-sa-faca-basescu-unirea-cu-basarabia-la-un-vin-cu-voronin-foto-81940.html