duminică, 18 martie 2012




Suntem o țară de hocheiști
Moștenirea Udrea: alt patinoar, de 8 milioane de euro, acum la Poiana Brașov


Avizul pentru această investiţie, derulată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost acordat în ultima şedinţă de guvern. Valoarea investiţiei va putea fi actualizată "potrivit evoluţiei ulterioare a preţurilor", conform hotărârii de guvern
Chiar dacă premierul Mihai Răzvan Ungureanu părea supărat, la televizor, pe sălile de sport ale Elenei Udrea, guvernul condus de acesta a aprobat, în ultima ședință de guvern, o investiție de aproape 8 milioane de euro într-o astfel de sală. A existat, în trecut, un scandal legat de un alt patinoar olimpic, construit de Elena Udrea în Brașov cu 10 milioane de euro. Acum, brașovenii se pot bucura de două patinoare olimpice scumpe, scrie economica.rtv.net.
Investiția va fi derulată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus de Cristian Petrescu.
Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de construcţie a unui patinoar artificial la complexul sportiv naţional Poiana Braşov, o investiţie în sumă totală de 34,4 milioane lei (aproape 8 milioane de euro), acoperită de la bugetul de stat şi alte surse de finanţare.
Durata de realizare a construcţiei este estimată la 12 luni, iar valoarea investiţiei va putea fi actualizată "potrivit evoluţiei ulterioare a preţurilor", conform hotărârii de guvern.
Patinoarul artificial, în suprafaţă construită desfăşurată de 5.300 metri pătraţi, este gândit ca o sală polivalentă în care să se poată desfăşura orice sport indoor, cu o capacitate de circa o mie de spectatori.


Dan Zavaleanu

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/mostenirea-udrea-alt-patinoar-de-8-milioane-de-euro-acum-la-poiana-brasov-176449/