marți, 20 martie 2012


Traian Băsescu ofensează populaţia României



Afirmaţiile legate de încercările preşedintelui României de a oferi postul de prim-ministru al Guvernului lui Victor Ponta ne ajută să mai limpezim niţel lucrurile. Şi de aici, să vedem mai clar situaţia în care se află ţara noastră ("ţara asta", cum zic majoritatea flecarilor şi inculţilor).
Povestea incredibilă a fost lansată la o flecăreală cu Ion Cristoiu (cine altcineva ar fi înghiţit-o uguind de plăcere!) şi are greutatea unei ofense la adresa întregii populaţii a României. De ce? Pentru că aproape toată populaţia ştie că Traian Băsescu se teme ca de moarte de un asemenea lucru. N-a dat niciodată un semn în acest sens şi a făcut tot ce i-a stat în putere ca aşa ceva să nu se întâmple, forţând chiar şi prevederile Constituţiei. De frica anchetelor de după debarcare, Traian Băsescu ar face şi numere de circ, numai şi numai să evite instalarea unui guvern al Opoziţiei. Deci toată lumea vede ura lui Băsescu faţă de Opoziţie, iar el iese cu o poveste care poate avea acoperire doar în sporovăiala sa înregistrată. În realitate, el a vrut guvern Ponta cum l-a vrut pe Mihai Răzvan Ungureanu paşă la Vidin. Și atunci, de ce să forţeze două vorbe aruncate golăneşte la o consultare politică la Cotroceni ca pe o încercare de impunere a unui Guvern condus de Victor Ponta? Ca să-l penibilizeze? Ca să schimbe agenda publică? Ce-i asta? Delir de om care a uitat de la mână până la gură? Cu săptămâni şi luni înainte a formulat de mai multe ori exact contrariul. Chiar şi în seara de pomină cu pelticul său interlocutor. Un popor e gata să depună mărturie pentru imposibilul şi inexistenţa unui asemenea plan politic, iar preşedintele susţine cu încăpăţânare o afirmaţie strecurată în vârful limbii. Citiţi stenograma şi veţi vedea că propunerea a fost făcută folosind sintagma "există posibilitatea". Adică există posibilitatea ca Traian Băsescu să nu termine mandatul? Există posibilitatea ca preşedintele să intre cu maşina în stâlp? Există posibilitatea ca Nutzy să fugă în lume? Există posibilitatea debarcării peste noapte a preşedintelui? Și mii de alte asemenea posibilităţi pe care viitorul nu le împlineşte niciodată. A vorbi despre ele e ca şi cum am încerca să intrăm cu orice preţ în spitalul de nebuni. Toate aiurelile despre care vorbeşte preşedintele (pe unele le rosteşte de parcă ar mânca seminţe în curtea sanatoriului!) există şi nu înseamnă nimic. A turui despre ele este egal cu o batjocură la adresa populaţiei. Nu chiar a tuturor locuitorilor căci babele şi copiii de ţâţă nu prea dau fuga la asemenea acadele. Pe lângă aceştia trebuie să-i mai socotim şi pe Coana Joiţica şi pe Emil Boc, care au sărit cu gura mare spre a bate în cuie aiureala lansată de marinar, spunând chiţăit şi ei că ştiau de măreaţa, dar mai ales democratica idee a acestuia. Culmea-culmilor, partidul preş chiar a fost de acord! Coana Joiţica, pentru a fi şi mai convingătoare, a adăugat că abia aştepta să vadă la treabă un guvern incompetent condus de Victor Ponta. Bravo, madam! Bine sulemenit şi acest product de gândire!
Ce merită reţinut? Că Traian Băsescu este gata să întoarcă România pe dos pentru a se salva pe sine şi, eventual, pe câţiva din partidul său cu comportament ca de bandă politică. Și pentru asta e gata să facă orice. Moarte de om, arestări în masă şi distrugeri de ţară.
Lipseşte ceva. Zero obraz, zero onoare!