joi, 15 martie 2012


Doamna, umilită în ţară, dar apreciată în străinătate




Dacă domnul a spus că s-a simţit umilit, şi doamna a declarat că a trecut prin mai multe situaţii umilitoare. Însă, la fel ca domnul, nici doamna nu va „abdica" şi va merge mai departe.
Este de-a dreptul umilitor să stai să-ţi pupe mâna toţi primarii care-s transpiraţi din cauză că şi-au strâns nodul de la cravată prea tare şi fiindcă sunt cuprinşi de emoţie din cap până în picioare. Umilitor mai trebuie să fie să te laşi plimbată cu sania trasă de cai şi condusă de nişte ţărani care miros a oaie. Este umilitor să fii nevoită să zâmbeşti frumos în faţa aparatelor de fotografiat ale telefoanelor mobile atunci când eşti în mijlocul unor îmbaticate care-ţi iau vopseaua de pe poşetă şi parfumul de pe haine. La fel de umilitor este să taci şi să asculţi de dimineaţă şi până seară odele închinate de corul de lăudători tocmit de domnul pentru a-ţi cânta realizările.
Despre umilinţă se poate vorbi şi în cazul în care eşti invitată la televizor pentru a demonstra că ştii cum se ţin andrelele şi cum se dau ochii peste cap şi părul de pe frunte. Umilitor este şi să primeşti în dar două ministere cu un buget de câteva miliarde de euro, dar şi funcţii pe linie politică. Apoi, cum să nu te simţi umilită atunci când un tânăr ochelarist apare la televizor şi declară că s-au făcut prea multe bazine pentru o naţie care nu este una de înotători?
Doamna care s-a plâns că a fost umilită de nenumărate ori în această ţară a spus că brandul turistic pe care l-a construit este „extrem de apreciat în străinătate". Însă doamna nu a specificat cine anume din străinătate a apreciat creaţia domniei sale. S-ar putea să fie vorba despre acelaşi domn care a lăudat-o pentru talentul cu care a absorbit fonduri europene. Un domn care a sunat-o pentru a o felicita atunci când se afla într-una din vizitele sale în străinătate.

Sursa:
 http://www.cotidianul.ro/doamna-umilita-in-tara-dar-apreciata-in-strainatate-176240/