sâmbătă, 17 decembrie 2011


Susţinută ca pe vremea lui Ceaușescu
Kovesi a mers să-şi dea doctoratul însoţită de șeful SRI şi de zeci de procurori



Alertă de gradul zero, sâmbătă, la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara: procurorul general al României, Codruţa Kovesi, şi-a susţinut teza de doctorat, având ca temă "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal", scrie pressalert.ro.
Comisia de evaluare l-a avut ca preşedinte pe decanul Facultăţii de Drept, Radu Motica, conducătorul ştiinţific al doctoratului fiind Viorel Paşca, unul din avocaţii cunoscuți ai Timişoarei.
Zona a fost supravegheată. La susţinerea lucrării au fost prezente nume importante – fostul procuror general al României, Mircea Criste, şeful SRI, George Maior, procurorul general adjunct Marius Iacob, dar şi numeroşi şefi sau simpli procurori de la Parchetele din zona Banatului.
După susţinerea lucrării, comisia i-a acordat calificativul de "magna cum laudae" procurorului general. " A fost un moment emoţionant. Am ales ca temă crima organizată pentru că în 2004, când am început doctoratul, nu eram procuror general, ci procuror la DIICOT. Eram în perioada de pionerat în care se foloseau investigatori acoperiţi, livrări supravegheate. Era şi este în continuare o temă de actualitate", a declarat, pentru sursa citată, Laura Codruța Kovesi.

George Anghel

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/kovesi-a-mers-sa-si-dea-doctoratul-insotita-de-seful-sri-si-de-zeci-de-procurori-167242/