miercuri, 7 decembrie 2011

Rusia anunţă noi măsuri militare împotriva scutului antirachetă al SUA

Scris de M.A.




Forţele Armate ale Federaţiei Ruse au început să îndeplinească măsurile cu caracter tehnico-militar drept răspuns la amplasarea scutului antirachetă al SUA în Europa, a declarat şeful Marelui Stat Major al Forţelor Armate ale Rusiei generalul Nikolai Makarov.
Măsurile despre care a vorbit preşedintele Dmitri Medvedev, „încep să fie realizate. Mai mult, noi suntem dispuşi să reacţionăm adecvat la viitoarea evoluţie a situaţiei legate de scutul antirachetă din Europa”, a declarat Makarov în timpul întâlnirii de la Moscova cu ataşaţii militari străini. Totodată, el a declarat că Rusia nu are nevoie de o cursă a înarmărilor, însă ea este împinsă spre aşa ceva, transmite postul de radio Vocea Rusiei.
Trupele Districtului Militar de Sud au primit în 2011 câteva sute de unităţi de tehnică blindată nouă, complexe de rachete şi sisteme de comunicaţie, a declarat recent şi colonelul Igor Gorbul, şeful Serviciului de Presă al Districtului Militar de Sud. Divizia de coastă a flotilei de la Marea Caspică a primit un complex de rachete „Bal-E”. Şase brigăzi din regiunea nord-caucaziană au primit tancuri de luptă T-90 şi T-72BM, maşini de infanterie BMP-3 şi transportoare blindate BTR-82A.
În dotarea militarilor ruşi au intrat şi peste 200 de complexuri de comunicaţie bazate pe vehicule cu roţi şi pe şenile.Aviaţia ţinuturilor Krasnodar şi Stavropol a primit 12 avioane de vânătoare Su-30M2 şi Su-27SM3, în jur de 20 de elicoptere noi şi avioane de transport modernizate.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/rusia-anunta-noi-masuri-militare-impotriva-scutului-antiracheta-al-sua-63923.html