joi, 15 decembrie 2011

Reacții la declarațiile lui Băsescu
Olanda: Problemele privind Schengen ţin de corupţie, nu de zarzavaturiMinistrul olandez al imigraţiei reacţionează după declaraţiile de sâmbătă ale preşedintelui Băsescu referitoare la zarzavaturile din această ţară.
Miercuri, Gerd Leers a declarat că opoziţia Olandei privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen este legată de corupţie şi nu de zarzavaturile, informează mediafax.ro.
Marţi, Leers declara că Olanda continuă să se opună aderării României şi Bulgariei la Schengen, precizând că cele două ţări trebuie să înregistreze progrese clare în combaterea criminalităţii şi corupţiei, progrese ce vor trebui constatate în viitorul raport al CE, din martie.
Aflat la cumpărături, preşedintele Traian Băsescu i-a împărtășit, sâmbătă, unui reporter dezamăgirea legată de lipsa zarzavaturilor românești.
După ce Mark Rutte, premierul olandez, s-a declarat în continuare nemulţumit de eforturile României de a lupta cu corupţia, motiv pentru care Olanda spune, din nou, "Nu" aderării noastre la Schengen, preşedintele nu a pierdut ocazia de a da un răspuns în stilul său, de acum, cunoscut.
"Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze", a spus șeful statului.


Luiza Vasile


Sursa:
http://www.cotidianul.ro/olanda-problemele-privind-schengen-tin-de-coruptie-nu-de-zarzavaturi-166981/