marți, 13 decembrie 2011




Răspuns diplomatic la un tir de jigniri proferate de președinte
Ambasada Olandei despre declaraţiile lui Băsescu: Fiecare explică electoratului cum vrea


Ambasada Olandei îi dă o replică elegantă lui Băsescu, dar nu lipsită de ironie, după ce acesta a acuzat țara lalelelor că nu permite aderarea României la spațiul Schengen deși olandezii au legalizat prostituția și drogurile.
"Ambasada Olandei nu consideră necesar să comenteze reacţia preşedintelui României referitoare la concluziile Consiliului European. Orice guvern al oricărei ţări membre a UE are dreptul să prezinte sau să explice propriului electorat concluziile Consiliului european în maniera pe care o consideră potrivită", a comunicat misiunea diplomatică la solicitarea Mediafax.
Reacţia ambasadei vine după ce Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că poziţia Olandei în legătură cu intrarea României în Schengen este un abuz, menţionând că nu ţara noastră a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă. Întrebat în legătură cu discuţiile şi concluziile de la Consiliul European privind Schengen, Băsescu a spus că Olanda s-a opus intrării României.
"Este un abuz al Olandei", a spus Băsescu. El a menţionat, în acest context, că România are Albiţa, dar Olanda are Rotterdam-ul.
"România are Albiţa. Olanda are Rotterdam-ul. Da? Îmi pare rău, nu Albiţa e poarta de intrare a ţigărilor, a alcoolului, a drogurilor. Şi nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia, nu România, din neputinţă, a legalizat consumul de droguri", a declarat iritat Băsescu.


Alexandru Vişan



Sursa:
http://www.cotidianul.ro/ambasada-olandei-despre-declaratiile-lui-basescu-fiecare-explica-electoratului-cum-vrea-166831/