marți, 6 decembrie 2011


 Guvernul Boc - ultima prăduială înaintea sfârşitului

O parte din curtea vilei în care a locuit Nicolae Ceauşescu a fost împrejmuită. La stradă, o pancartă avertizează „Proprietate a statului Kuwait". Curtea Vilei 10 în care a locuit acelaşi Nicolae Ceauşescu la Snagov a fost şi aceea recuperată şi vândută. Recuperată pe doi lei şi cu acte discutabile şi vândută pe bani mulţi. Ca şi suprafaţa recuperată în curtea Vilei Dante, unde, tot împrejmuiţi, pe ceva sau pe cineva ţinând de Elena Udrea avea cam 1.000 de metri pătraţi. Acum se vinde şi ce-a mai rămas din Snagov. Şi din vilele din Bucureşti. Caraghioasa acestei guvernări a dat fuga la televiziuni şi cu vocea ei piţigăiată ne-a spus că RA-APPS este cel mai mare jaf al acestor ani. Corect! Fraierii de la televiziuni şi de la ziare au sărit repede pe declaraţie şi au băgat-o pe ţeava tunurilor lor fâsâite. Evident, fără să se mai întrebe câte din marile afaceri imobiliare făcute de banda din jurul guvernului Emil Boc aparţin lui Cocoş şi Radu Dimofte, Elenei Udrea şi lui Ion Petrache, lui Georgian Surdu şi clanului Brânză, Biancăi Pop şi Narcisei Mirică, lui Aurel Teodorescu şi Danielei Andreescu. Din păcate, ziarele şi televiziunile s-au mulţumit cu un succes uşor. E vorba de capul Danielei Andreescu şi al lui Aurel Teodorescu, arcuncaţi presei pe post de Moţoc. Bucuroase de pradă, ziarele şi televiziunile au trecut la alte subiecte şi au părăsit marea afacere pusă la cale de câţiva ani. Trebuie spus că proiectul de ordonanţă privitor la vânzarea proprietăţilor RA-APPS din ţară a fost pus la cale exact de banda care se pregătea şi se pregăteşte să le cumpere.
Bunăoară, într-o primă formă a textului, pe lângă partidele politice, singurele care pot să îşi cumpere sediile fără a participa la o licitaţie cu strigare, erau şi fundaţiile. Aşa se face că o parte dintre cei implicaţi în pregătirea operaţiunii au şi trecut câteva vile importante pe nişte fundaţii scoase din pălărie ca la circ. Fostul şef al DGIPI Ştefan Zaharia Pop, cel adus de la Viena în locul vechii conduceri decapitate în povestea cu Puiu Popoviciu, având nevasta directoare economică la SAIFI, şi-a tras repede vilă cât un transatlantic. Este vorba de celebra clădire în care a locuit Şerban Mihăilescu, aceeaşi vilă în care a mai stat cândva în Bucureşti şi Carlos Şacalul. Proaspătul şef DGIPI şi proaspăta directoare economică de la SAIFI, intraţi în clanul care mişună în preajma guvernului, se pregăteau să o cumpere. Numai că Pop a zburat de la DGIPI (a ajuns prin străinătate, dar a fost rapid recuperat pe postul de director în Ministerul Industriei). Aşa se face că fostul şef de la DGIPI şi directoarea comercială de la SAIFI au pus repede de o fundaţie în domeniul energiei. Pe barba cui? A lui Constantin (Didi) Bunea, fost primar la Şura Mică, lângă Sibiu, şi celebru şef de CUASC pe vremea comunismului. Fundaţia lui Didi Bunea urma să dea lovitura. Numai că proiectul de ordonanţă a fost amendat la Cotroceni. Traian Băsescu nu a fost de acord ca fundaţiile să cumpere fără licitaţie. Ce urmează, Dumnezeu ştie! Noi vă ţinem la curent!
Pentru că lui Georgian Gabriel Surdu sprijinul la DGIPI nu-i era suficient, el s-a consolidat şi cu sprijin politic. A adus-o la SAIFI şi pe Crenguţa Didu, iubita lui William Brînză, omul cu voturile din străinătate. Este o cucoană oarecum faimoasă. Dar şi pe Virginia Mihailovici, o apropiată a Elenei Udrea. Trebuie spus că tandemul Udrea-Cocoş îşi pune oamenii prin toate centrele de interes, aşa cum îşi pune broasca ţestoasă ouăle sub pietrele cele mai calde. A avut Cocoş interese la analizele care plecau în străinătate? L-a luat partener pe Radu Viorel Jianu la Telemedica. Are Cocoş interese la RATB? Pac, l-a mutat pe Jianu director cu aprovizionarea la RATB. Mâine-poimâine RATB va cumpăra ce visează Udrea şi Cocoş în vacanţă la Cap-Ferrat, în vila lui Dragoş Dobrescu. Cam în stilul acesta s-a pregătit şi privatizarea clădirilor şi terenurilor aflate în proprietatea Guvernului României. Prin pregătirea legislaţiei şi prin amplasarea oamenilor de nădejde în instituţiile care organizează vânzarea.
Cine este acest Georgian Gabriel Surdu, un soi de slujbaş devotat al cuplului Udrea-Cocoş? Se spune că acest Surdu ar fi fost şofer la un alt personaj faimos, pe numele său Daniel Tudor. Pe vremea când toate ziarele urlau că directorul Vlaicu de la RA-APPS era omul lui Cocoş şi Udrea, Călin Popescu Tăriceanu (la recomandarea lui Dan Motreanu) l-a destituit pe Vlaicu şi l-ar fi adus pe acest Georgian Gabriel Surdu la RA-APPS. La început, omul umbla prin Palatul Victoria ca umbra pe pereţi. Se lipea de tencuială ca să nu supere pe cineva. Cu vremea, a devenit unul dintre principalii jucători din culisele guvernului. Are intrare liberă şi la Cotroceni şi învârte toate proprietăţile. Şi-a pus un apropiat şi la Administraţia Domeniilor Statului şi cu diverse "privatizări" a izbutit să fie pe placul diferiţilor mahări ai regimului Băsescu. Surdu, un nimandru de rangul cinci, învârte spaţiile şi terenurile RA-APPS şi este omul-cheie în vânzarea spaţiilor. Evident, omul-cheie al cuplului Udrea-Cocoş&Co.
Pentru a înţelege ce-i cu vânzarea caselor şi terenurilor aflate în proprietatea guvernului este destul să daţi o fugă până pe Strada Washington, numărul 14 A, chiar în spatele Guvernului. O vilă de toată frumuseţea, abia renovată, urmează să fie vândută. Ea se află pe lista spaţiilor de vânzare. Se spune că în această vilă Guvernul României ar fi investit în jur de 200.000 pentru restaurare. Iar vila de la 14 A şi cu un apartament de pe Kiseleff urmau să ajungă la Daniela Andreescu.
Ce s-a întâmplat cu o altă vilă de câteva mii de metri pătraţi de pe Mareşal Prezan, la numărul 2 A? E vorba tot de o clădire abia terminată de restaurat. Se zice că ar fi pregătită pentru Radu Dimofte sau acesta ar fi cumpărat-o cu mult înainte ca Guvernul să decidă operaţiunea care a provocat atâta tărăboi. Şi care s-a lăsat cu aşa de puţine dezvăluiri.
În acest spaţiu restrâns am relatat pe scurt câteva dintre poveştile şi informaţiile care circulă pe seama marelui tun imobiliar pus la cale de regimul Băsescu. Vă imaginaţi ce detalii spectaculoase şi ce abuzuri nebune se ascund şi pe la celelalte poziţii dintre cele 760 câte urmează să fie prăduite în numele crizei?

 Sursa:
http://www.cotidianul.ro/guvernul-boc-ultima-praduiala-inaintea-sfarsitului-166213/