duminică, 11 decembrie 2011




Fiecare face ce poate
Băsescu se răsteşte la Antena 3

Preşedintele României, Traian Băsescu, nu și-a trădat obiceiurile și s-a răfuit din nou, duminică, cu ce a mai rămas din presa românească, acea parte pe care nu a reușit să și-o subordoneze. După Alison Mutler, Cornel Nistorescu, AP și Cotidianul, i-a venit din nou rândul Antenei 3 să intre în cătarea șefului statului român.

Băsescu a declarat, la Palatul Cotroceni, că actul semnat vineri cu ocazia Consiliului European de Iarnă de la Bruxelles nu afectează cu nimic proiectul de buget pe 2012 transmis Parlamentului, răspunzând unei întrebări a reporterului Antena 3.

Trimisul Antenei 3, ziarista  Andreea Dumitrache a întrebat, la finalul declaraţiei, dacă preşedintele poate să garanteze că pensiile şi salariile nu vor fi modificate, în urma stabilirii noului pact fiscal.

Traian Băsescu a răspuns sec „Pactul nu modifică nimic! Bugetul de stat al României rămâne aşa cum este!”

În fața răspunsului vădit evaziv, la insistenţele reporterului, Băsescu a întrebat de unde este: "De unde sunteţi? Antena 3? Explicabil. V-am dat răspunsul. Mulţumesc!”.
Este de apreciat că de această dată nu a recurs la jigniri directe față de o femeie și față de un jurnalist, așa cum face aproape de fiecare dată, situații în care dă dovadă care-i este nivelul de educație, civiliate, bună creștere și bun simț.

Sursa: