duminică, 4 decembrie 2011


 O mână spală pe alta
Cine sunt marii beneficiari ai legii propuse de Igaş-MAI


Partidele mici sunt principalii câştigători ai legii electorale propuse de Traian Igaş. Asta pentru că proiectul noii legi electorale propus de Ministerul de Interne aduce o modificare a pragului electoral. PRM, UNPR, PNG şi PNŢCD ar putea astfel intra în Parlament în anul 2012.
Chiar dacă menţine pragul electoral de 5%, proiectul de lege electorală propus de Ministerul Administraţiei şi Internelor prevede o scădere a pragului electoral alternativ.
Astfel, conform textului propunerii legislative, vor putea intra în Parlament partidele care vor obţine primul loc în patru colegii de deputat şi două de senator, scrie rtv.net. În prezent, pragul alternativ impune obţinerea a minim şase mandate de deputat şi cel puţin trei de senator. Printre partidele avantajate de modificare propusă de Igaş sunt PRM, UNPR, PNG şi PNŢCD.
Conform ultimului sondaj IMAS, nici unul dintre aceste partide nu ar obţine cei 5% necesari pentru a accede în parlament. Datele IMAS creditează PRM cu 4,9%, PNG cu 2,5% şi UNPR cu 1,1% din opţiunile electoratului.

Dan Zavaleanu

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/cine-sunt-marii-beneficiari-ai-legii-propuse-de-igas-mai-165912/