marți, 6 decembrie 2011




Preşedintele, automat de scos generali
Băsescu a umilit Armata României de 1 Decembrie


 Pentru Băsescu, Armata a ajuns doar un decor pentru datul în poză. Banii merg la cine trebuie ! A.Pr


Preşedintele României, Traian Băsescu, a arătat - în cele două mandate ale sale care vor totaliza zece ani de stat la Palatul Cotroceni !-, cât de mult poate să dispreţuiască Armata ţării şi cât de respectuos-îndatorat este cu serviciile militare secrete şi cu slugile politice. Cu grade ! Cu bani !
Ultima ispravă cu ocazia Zilei Naţionale a României întăreşte imaginea despre aceste convingeri ale şefului statului român: pe şeful Statului Major General al Armatei României nu l-a avansat în grad, nu i-a acordat gradul cel mai înalt în sistemul militar românesc în timp de pace, cel de general (cu patru stele) - corespunzător vechiului grad de general de armată. Ştefan Dănilă, şeful SMG, are doar gradul de general locotenent (cu trei stele).
În schimb, şefii structurilor militare secrete care îi sunt pe plac lui Băsescu au primit gradul de general cu patru stele: Lucian Pahonţu - comandantul Serviciului de Protecţie şi Pază, Marcel Opriş - comandantul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Silviu Predoiu - comandantul de facto al Serviciului de Informaţii Externe. De acelaşi grad se bucură acum şi sluga politică a lui Băsescu, Gabriel Oprea, şeful partidului-apendice la Cotroceni. Partid ai cărui şefi nu au în lexic cuvântul "Nu" atunci când li se ordonă ferm orice dinspre Cotroceni. Pe lângă ei, ca tabloul să fie complet să-l amintim şi pe plimbătorul-şef al hârtiilor CSAT: Ion Oprişor, secretarul acestui organism de tip sovietic comandat de Traian Băsescu.
Pentru că au trădat partidul care i-au propulasat în parlament, acest Băsescu le-a dat grade îm plus de generali unor membri ai aceluiaşi partid-apendice la Cotroceni: Culai Onţanu şi Puiu Iordănescu au primit gradul de general maior cu două stele în 2009 în plină campanie electorală în urma căreia Băsescu a obţinut - aşa cum l-a obţinut ! - încă un mandat de preşedinte al României. "Oo" sau Oprea şi Onţanu au mai fost avansaţi în grad, anterior, în 2008, tot de Traian Băsescu.
Gradele ca gardele: pot fi mai mult sau mai puţin onorifice. Dovada zdrobotoare a dispreţului o reprezintă salarizarea: bugetul Oştirii Neamului Românesc a fost hăcuit fără milă, soldele ajungând la cel mai ruşinos nivel din Istorie. În schimb, bugetele serviciilor secrete au fost umflate fără urmă de decenţă !
Acesta-i Băsescu, acesta-i PD ! Iau de la Armată, de la Sănătate, de la Educaţie doar ca să îşi asigure loialitatea vremelnică a structurilor de forţă. Vremelnic, pentru că dacă au învăţat ceva din momentul 1989, structurile de forţă nu se vor lăasa păcălite. Şi vor şti, cunoscându-l pe Băsescu, un lucru: va veni şi ziua lor, când îi va băga în aceeaşi oală !


Gabriel Păleanu



Sursa:
http://www.cotidianul.ro/basescu-a-umilit-armata-romaniei-de-1-decembrie-166104/