joi, 8 decembrie 2011

Comunicat de presă din partea Asociaţiei Presei Străine din România
Jurnaliştii străini taxează derapajul preşedintelui T. BăsescuAsociaţia Presei Străine din România doreşte să-şi exprime poziţia în legătură cu reacţia Preşedintelui României Dl. Traian Băsescu la intrebarea adresată de corespondentul Associated Press în România la data de 7 decembrie la Cotroceni.
Reacţia domnului Preşedinte nu este potrivită pentru un demnitar de stat în cadrul unei conferinţe de presă. Funcţia publică implică obligaţia de a da dreptul presei să adreseze orice întrebare legitimă în scopul interesului public în cadrul unei conferinţe de presă, chiar dacă demnitarul nu doreşte să răspundă la întrebarea respectivă.
Comentariul domnului Băsescu a fost neadecvat şi nedemn pentru o persoană oficială. Presa, fie româneasca sau străină, are misiunea de a informa opinia publică pe teme mai mult sau mai puţin incomode. De asemenea, presa are dreptul de a adresa intrebări referitoare la subiectele respective persoanelor publice, cu atât mai mult cu cât România este o ţară democratică, membră a Uniunii Europe şi NATO.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/jurnalistii-straini-taxeaza-derapajul-presedintelui-t-basescu-166402/