miercuri, 7 decembrie 2011


Chiar aşa!
Funeriu şi-a dat acordul ca elevii din sectorul 2 să defileze la manifestarea lui Onţanu?



Un eveniment petrecut săptămâna trecută pe 1 Decembrie a trecut oarecum neobservat şi neanalizat. Exact ca în vremurile în care era un activist PCR de nădejde, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a organizat de Ziua Naţională a României o defilare cu elevii liceelor din sectorul pe care îl păstoreşte. Nimeni însă nu s-a gândit că la defilarea pusă în scenă de Onţanu ar fi putut fi părtaşă şi conducerea Ministerului Educaţiei.
Deşi cu întârziere, Opoziţia a reacţionat totuşi la această manifestare de tip comunist pusă în scenă de uneperistul Onţanu. Astfel, liberalii din sectorul 2 îi cer ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să explice dacă şi-a dat acordul pentru ca elevii din liceele de pe raza sectorului să participe la defilarea electorală organizată de edilul Neculai Onţanu, pe 1 Decembrie.
"Nostalgic după perioada în care era activist PCR, domnul primar Neculai Onţanu a organizat şi o defilare a elevilor din liceele de pe raza sectorului. Îl anunţăm pe această cale că Şoimii Patriei, Pionierii şi UTC-ul nu mai există din decembrie 1989. Solicităm public ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să răspundă dacă a aprobat implicarea elevilor din sector la aceasta defilare", cere conducerea PNL Sector 2.
Totodată, liberalii îi cer şi lui Neculai Onţanu să le spună cetăţenilor din sectorul 2 de unde a avut bani pentru a organiza evenimentele din 1 Decembrie, pe care le caracterizează drept "totalitare - dictatoriale".
"Filiala PNL Sectorul 2 ia act de modelul totalitar dictatorial după care primarul Neculai Onţanu a organizat manifestarea cu ocazia Zilei Naţionale şi condamnă evenimentul, care a avut un caracter strict electoral. 1 Decembrie, sărbătoarea tuturor românilor, a fost confiscată şi transformată într-o manifestare de partid. S-au împărţit 16.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, dar şi ţuică, imagine demnă de o ţară subdezvoltată din lumea a treia. PNL Sector 2 îi solicită domnului primar să informeze opinia publică cu privire la provenienţa fondurilor necesare organizării acestui eveniment", se mai arată în comunicat.

Cristina Horvat

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/funeriu-si-a-dat-acordul-ca-elevii-din-sectorul-2-sa-defileze-la-manifestarea-lui-ontanu-166228/