miercuri, 7 decembrie 2011


Iată cine câștigă de pe urma crizei
Apartamentele Asmita Gardens se vând prin notariatul Ioanei BăsescuIoana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, este notarul agreat de firma Euro Insol, administratorul judiciar al Asmita Gardens, proiect aflat în insolvenţă.
Contractul de vânzare de săptămâna trecută al apartamentului de două camere din Asmita Gardens, cumpărat de şeful diviziei de imobiliare al casei de avocatură Salans România, a fost parafat de fiica preşedintelui Ioana Băsescu. Bogdan Papandopol de la Salans a cumpărat un apartament de 100 mp la preţul de 117.000 de euro plus TVA.
Întrebat de money.ro, dacă preţul de vânzare anunţat săptămâna trecută este cel real, Remus Borza, administratorul judiciar al Asmita Gardens, a răspuns că actul de vânzare-cumpărare este autentic, semnat la notar şi că poate fi pus la dispoziţia celor care contestă acest lucru."Contractele sunt autentice, semnate la notar. Noi lucrăm cu biroul notarial al Ioanei Băsescu. Fiecare avocat, administrator, poate lucra cu ce avocat doreşte. Noi agreăm acest birou. De la caz la caz, dacă clientul va dori un alt notar, îşi poate aduce un altul", a declarat pentru money.ro, Remus Borza.
În luna mai a acestui an, presa relata despre faptul că BRD agreează doi notari pentru dosarele de Prima Casă, dintre care unul este Ioana Băsescu.
Proiectul Asmita Gardens, de aproape 800 de locuinţe, a necesitat o investiţie de 120 de milioane de euro, din care 70 de milioane de euro reprezintă finanţare de la Alpha Bank. Banca a cerut insolvenţa firmei Asmita Gardens SRL pentru recuperarea datoriilor, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat-o. Acum, proiectul se află în insolvenţă, iar administratorul judiciar încearcă valoroficarea locuinţelor prin vânzarea la bucată.


Teodora Ţugui


Sursa:
http://www.cotidianul.ro/apartamentele-asmita-gardens-se-vand-prin-notariatul-ioanei-basescu-166331/