miercuri, 21 decembrie 2011


Senatul României vrea soldaţi de 50 de ani

Scris de : M.A. 

Plenul camerei superioare a Parlamentului a aprobat, miercuri, propunerea legislativă potrivit căreia vârsta până la care soldaţii şi gradaţii voluntari pot efectua serviciul militar creşte de la 40 de ani la 50 de ani.
 Propunerea de lege, care a fost iniţiată de mai mulţi deputaţi, a fost aprobată de plenul Senatului cu 83 de voturi pentru, 11 voturi împotrivă şi două abţineri, transmite Agerpres.
‘În urma analizelor efectuate de conducerea Ministerului Apărării Naţionale şi a celorlalte structuri în care sunt angajaţi soldaţi şi gradaţi voluntari, s-a constat că această categorie de personal îşi poate desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii până la vârsta de 50 de ani şi nu până la vârsta de 40 de ani, cum se prevăzuse iniţial. Analiza a avut în vedere şi problematica privind cheltuielile cu selecţia şi instruirea, precum şi necesitatea de a se beneficia de experienţa acumulată de aceştia în teatrele de operaţii, în condiţiile participării cu trupe pentru îndeplinirea angajamentelor asumate faţă de partenerii din NATO’, se arată în raportul suplimentar al Comisiei de specialitate din Senat.
Legea are un caracter organic, iar Senatul a dezbătut-o în calitate de Cameră decizională. 

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/senatul-romaniei-vrea-soldati-de-50-de-ani-66098.html