vineri, 17 februarie 2012


Virusul bourului nebun. Voronin, pregătit să invadeze România

Scris de : M. BÂTCĂ 

La Chişinău, virusul bourului nebun face ravagii. Comunistul Voronin este pregătit să invadeze politic România, alături de “patriotul” Garbuz şi “clona” Şelin.
Deschiderea la Chişinău a unei filiale PSD Diaspora din România a agitat serios apele, determinându-i pe extremiştii din R. Moldova să lanseze atacuri dure. PCRM-ul lui Vladimir Voronin ameninţă că va adopta aceeaşi tactică. Anterior, Mihai Garbuz, de la “Patrioţii Moldovei”, una dintre cele mai controversate mişcări politice din stânga Prutului, anunţase că, drept replică la decizia PSD de la Bucureşti de a-şi deschide o filială la Chişinău, formaţiunea sa va face la fel pe teritoriul României.
“În cazul în care organele guvernamentale menţionate nu vor întreprinde măsuri imediate de respectare a legislaţiei ţării, PCRM se consideră în drept să-şi creeze filiale pe teritoriul României şi, în primul rând, în zona Moldovei româneşti, unde, după cum se ştie, există premise speciale pentru renaşterea conştiinţei istorice a poporului moldovenesc”, se precizează într-un comunicat al PCRM.
PSD din România a înfiinţat o reprezentanţă a formaţiunii sale şi în Republica Moldova. Duminică, 12 februarie, la Chişinău a avut loc conferinţa de constituire a filialei PSD Diaspora, care numără deja peste 90 de membri. În conducerea PSD Republica Moldova au fost numiţi doar cei 4 vicepreşedinţi în teritoriu, preşedintele filalei urmând să fie ales în decurs de 1-2 luni.
Cât despre Partidul Social Democrat din Republica Moldova (condus de Victor Şelin), Cristian Rizea a spus că primul foloseşte din imaginea familiei social-democraţilor, dar nu are nimic în comun cu ea. “Ei nu fac parte din familia social-democrată la nivel internaţional, nu împărtăşesc valori europene. Acea formaţiune este un satelit şi o marionetă a Partidului Comuniştilor”, a conchis deputatul de la Bucureşti. Victor Şelin a ieşit la contraatac şi a negat acuzaţiile, calificându-le drept nişte prostii.
Referindu-se la demersul politic al PSD din România, PCRM susţine: “Această prezentare, fără îndoială, reprezintă încă un act de umilire publică a ordinii constituţionale în Republica Moldova (…) Partidul Comuniştilor din Republica Moldova consideră aceste acţiuni ale Partidului Social Democrat din România cât şi a acoliţilor lui locali, drept încălcare grosolană a legislaţiei şi suveranităţii Republicii Moldova şi neglijare cinică a legilor unui stat suveran. Partidul Comuniştilor protestează împotriva inactivităţii conducerii ţării, care a ocupat, din nou, o poziţie iresponsabilă şi de tăcere care poate fi calificată drept complicitate în atacul împotriva statalităţii Republicii Moldova. Noi cerem o reacţie imediată din partea Procuraturii, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene vizavi de această problemă. De asemenea, ne adresăm Serviciului de Informaţii şi Securitate, care în loc de intimidare a opoziţiei, ar trebuit să se preocupe de securitatea naţională a Republicii Moldova şi a poporului ei, aşa cum cere”.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/virusul-bourului-nebun-voronin-pregatit-sa-invadeze-romania-75373.html