miercuri, 1 februarie 2012




Traian Băsescu, manipulat de serviciile secrete?



La şueta politică din dimineaţa după cea mai recentă declaraţie de presă a preşedintelui României, prima remarcă a fost aceea că dacă lui Traian Băsescu îi scria discursul echipa Majestăţii Sale Regele Mihai I, persoana cea mai detestată avea mari şanse să recâştige de partea sa o bună parte a românilor optimişti.
Cum Detestatul Naţional nu le are deloc pe astea cu mersul la inima poporului şi nici cu arta oratoriei, şi-a insultat auditoriul cu un referat în stilul Biroului Organizaţiei de Bază a Partidului Comunist Român de pe unul dintre petrolierele pe care le-a naufragiat, în calitate de comandant şi operator al tranzacţiilor secrete patronate de ministrul Tudor Postelnicu şi generalul Stănculescu, acesta din urmă fiind un brand internaţional al comerţului şi contrabandei cu arme şi echipamente de război.
Obişnuit cu riscurile afacerilor periculoase, Traian Băsescu, pentru a se apăra de serviciile de informaţii ale statelor adverse celor pentru care opera navlosirea, trebuia tot timpul să mintă şi să inducă în eroare. Acte false privind ruta de marş, acte false privind încărcătura, acte false privind vămuirea, acte false privind proprietarul mărfii, acte false privind destinaţia acesteia şi beneficiarul şi lista poate continua. Permaneta dedublare i-a marcat atât de mult personalitatea încât pentru el minciuna a devenit cel mai iubit adevăr.
O consecinţă a acestei dedublări este că Traian Băsescu nu poate accepta nici adevărurile din jurul său şi nici pe cele din viaţa cotidiană a poporului căruia i-a jurat să-i asigure propăşirea materială şi spirituală.
Adevărurile, sub forma veştilor proaste, aduse de serviciile de informaţii, au început să-i dea frisoane şi, pentru a se menţine în forma sa mitomaniacă, nu le acceptă decât dezinformările. Aşa se face că pe toată această perioadă de proteste populare, prin Daily Presidential Brief, elaborat sub egida Directorului Oficiului Informaţiilor Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii, preşedintelui i s-a raportat că este, în continuare, iubit de popor, că "viermii, ciumpalacii şi neaveniţii" nu-i pot slăbi susţinerea, că foarte curând agitaţiile de stradă se vor sfărşi, fiindcă mogulii ne le pot finanţa decât limitat, iar serviciile "prin metode şi mijloace specifice controlează şi demantelează, neutralizează şi contracarează, iar ultimele focare de rezistenţă vor fi, la ordin, disrupte şi dislocate pe direcţii şi în locuri unde fericirea veşnică nu cunoaşte nemulţumiri, proteste şi manifestaţii antiprezidenţiale.
Textul declaraţiei de presă a preşedintelui României a fost consecinţa unei astfel de manipulări grosolane a lui Traian Băsescu. Instituţia Preşedintelui României nu a avut pregătit un mesaj pentru naţiune, iar Traian Băsescu, în dispreţ faţă de instituţia pe care o personifică, s-a rezumat să gloseze pe dezinformările elaborate de staff-ul obedient al Comunităţii Naţionale de Informaţii.

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-manipulat-de-serviciile-secrete-171442/