luni, 13 februarie 2012

Moscova aduce rachete S-400 la graniţele Federaţiei Ruse

Scris de : M.A.

Noile rachete antiaeriene S-400 “Triumf” vor fi instalate în anul 2012 nu lângă Moscova, aşa cum se preconiza la început, ci la graniţele Federaţiei Ruse.
Este vorba despre ţinutul Primorie şi alte zone de frontieră, a declarat luni pentru RIA Novosti comandantul Forţelor strategice ruse, Aleksandr Zelin, transmite Moldpres. Comandantul Flotei ruse din Marea Baltică, viceamiralul Viktor Cirkov afirmase anterior că ministerul Apărării de la Moscova ar intenţiona să desfăşoare până în aprilie sisteme de rachete strategice S-400 în regiunea Kaliningrad, la graniţa vestică a Rusiei cu Uniunea Europeană.
“Spre deosebire de anii trecuţi, acest nou lot de rachete va fi dislocat nu în regiunea Moscovei, ci la frontiera Federaţiei Ruse“, a precizat generalul Zelin, fără să ofere mai multe date precise referitor la locul unde vor fi dislocate noile sisteme strategice.
La începutul lunii februarie, Anatoli Isaikin, şeful “Rosoboronexport” a anunţat că “până în 2015, întreagă producţie de S-400 va funcţiona în interesul Rusiei” şi că acest tip de sisteme nu vor fi livrate în străinătate. Chiar şi aliaţi ai Rusiei, precum Belarus şi Kazahstan vor primi aceste noi sisteme abia după ce apărarea antiaeriană rusă va fi completată cu noile rachete.
În prezent, Rusia deţine două regimente de rachete S-400 Triumf staţionate în districtele Elektrostal şi Dmitrov, în apropiere de Moscova.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/moscova-aduce-rachete-s-400-la-granitele-federatiei-ruse-74286.html