duminică, 26 februarie 2012


Alianţa firească Becali – Udrea


Marile spirite se întâlnesc. A fost mereu o alianţă care plutea în aer. O amuşinau analiştii, o gândeau laboratoarele secrete; mamele omizilor o vedeau în tăciunii stinşi în lapte de măgăriţă mulsă la Lună plină. Era aşteptat momentul astral pentru ca marea întâlnire a greilor din politikia românească să se producă, în fine. Masa critică fusese atinsă, nu se mai putea sta fără o alianţă fundamentală. Iată, a sosit clipa! Gigi Becali a fost convocat la Elena Udrea pentru a bate palma. Hă-Hă-Hă a hăhăit oierul. Hi-Hi-Hi a hihiit şefa portocaliilor. Să-mi spui, Gigi, de’acum. Şi tu poţi să-mi zici Nutzy, da cu igrec, a venit răspunsul care este de fapt piatra de temelie ideologică a duetului politic. Ei doi vor rezolva Capitala, vor învinge hidra Anticristului, pe doctorul care a tăiat oameni când era chirurg.

Gigi vine în alianţă firesc, acolo i-a fost mereu locul. Şi lui îi plac ţoalele de firmă, şi el a făcut bagabonţeli cu terenuri, şi lui îi plac fotbaliştii. De azi nainte, Ilie Stan va fi antrenor pe veci la Steaua, atât cât va fi dragoste între Gigi şi Nutzy. El este legătura istorică, sigiliul care parafează cea mai tare legătură politică din oraş. Fiecare parte vine cu buna credinţă, cu "active" care fac înţelegerea solidă, menite să o treacă peste furtunile de vară. Gigi are onorabilitatea lui de europarlamentar pe care nu i-a ştirbit-o nimeni. A reprezentat la Bruxelles cu succes drepturile mioarelor, i-a convins pe colegi ce bune-s brânza şi lăpticul de oaie. Are şi o expertiză de necontestat în justiţie – a fost şi poprit câteva nopţi, are o roabă de dosare care se judecă prin instanţe. Dacă nu intra în marea alianţă pe post de toartă pentru poşeta doamnei Nutzy exista riscul să se cunune prin pârnaie cu vreun ţap!

Şi Nutzy vine cu partea ei pozitivă. Chiar dacă nu are fier destul în hematii, problema este în curs de rezolvare şi sănătatea ei nu-i motiv de îngrijorare în alianţă: aerul tare din Pipera şi traiul spartan recomandat de Gigi au succes garantat.

În plus, Nutzy se pricepe la combinaţii, la tactici ofensiv-defensive, are cheia şi pentru Stadionul Ghencea, şi pentru datoria către MApN. La fel şi reţeta pentru blocarea intrării la Înalta Curte. Gigi deja este sigur de succes! Cu câteva condiţii: să iasă din peisaj căcărezele de Cezar Preda şi Paleologu. Mă rog, ăsta mic şi rârâit măcar ştie să scrie şi va fi păstrat, da’ mai în spate, nu la vedere. Acolo, pe scenă, la  lupta cea mare vor sta Udrea, făcătoarea de metrou, şi Gigi, făcătorul de cruci! Este exact formula câştigătoare pentru Bucureşti.

Carte mai puţină, zgomot mai mult şi fitze, fitze la fiecare colţ de stradă, să se bucure tot bucureşteanul, că d’aia a fost botezat oraşul aşa. Mai mult, nu era Bucur întemeietorul cioban? Ne trebe’ un oraş pătorit de un oier şi de o mioară. Miorica Videanu nu a fost pe măsură; Nutzyca va fi.
Întâlnirea marilor spirite descătuşate de prejudecăţi, liberate de dosare şi de datorii seamănă cu o nuntă între doi miri care se potrivesc mănuşă. Să nu lase amprente. Şi cine putea să fie naşul alianţei dacă nu un animal, evident politic, aşa cum a subliniat Becali.

El este Băsescu Traian, tovarăşul de şpriţ şi bucurie al patronului de Steaua. O Doamne, ce poeme vor curge din alianţa asta zemoasă!

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/alianta-fireasca-becali-udrea-605384.htm