vineri, 24 februarie 2012




Există precedente la CEDO!
"Locotenentul Alexandru" al Greciei, cadetul Gregoriadis, a fost repus în drepturi


Decizia ministrului Apărării, Gabriel Oprea, de eliminare din structurile active ale armatei a locotenentului protestatar Alexandru Gheorghe, prin semnarea trecerii acestuia în rezervă, nu rămâne fără urmări. Locotenentul va înainta un raport către ministru pentru reexaminarea acestui caz.
Generalul (r) Ion Panaitescu, avocatul locotenentului, spune că există posibilitatea ca ministrul Oprea să trimită spre reanalizare acest caz celor care au făcut propunerea de trecere în rezervă, deoarece nu s-a ţinut cont şi de argumentele apărării.
„Există posibilitatea ca ministrul să solicite un nou raport, de această dată complet, în urma căruia să ia o nouă decizie. În cazul menţinerii acestui ordin, vom fi nevoiţi să apelăm la o instanţă civilă, poate vom merge chiar la CEDO. Există precedente acolo, de notorietate fiind cel al cadetului Gregoriadis din armata greacă, repus în drepturi după ce fusese înlăturat din armată, un caz civic, similar cu cel al locotenentului Alexandru. Nu cred că se va ajunge totuşi până acolo. Normal ar fi fost ca acel comandant de la Flotila 71 să fi fost un bărbat adevărat, să fi fost demn şi să fi cerut ministrului rezolvarea cazului în unitate, cu ofiţerii de acolo. S-au speriat cu toţii, crezând că ministrul Oprea doreşte trecerea în rezervă a locotenentului", a mai spus generalul Panaitescu.

Marcel Bărbătei

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/locotenentul-alexandru-al-greciei-cadetul-gregoriadis-a-fost-repus-in-drepturi-173924/