miercuri, 1 februarie 2012

Ce nu vor să înţeleagă Băsescu, Boc şi PDL (sau se fac că nu înţeleg)

1. Că oamenii au ieşit în stradă împotriva lor şi a sistemului pe care l-au creat, împotriva regimului Băsescu.


2. Că n-au ieşit să protesteze fiindcă le-au fost tăiate salariile şi pensiile, ci împotriva modului de conducere discreţionar.


3. Că oamenii nu protestează pentru că nu li s-au explicat măsurile pe care le-a luat Puterea, ci pentru că au fost sfidaţi sistematic ani de-a rîndul.


4. Că după 22 de ani drepturile şi libertăţile cetăţeneşti sunt grav ameninţate în fiecare zi.


5. Că românul este atât de disperat, încât a ajuns să protesteze de unul singur, chiar în micile localităţi.


6. Că aversiunea faţă de regimul Băsescu se manifestă şi în străinătate, unde se pregăteşte o fraudă electorală sub masca votului prin corespondenţă.


7. Că protestele se desfăşoară de data asta în Piaţa Universităţii, un loc simbolic pentru români, un spaţiu al apărării democraţiei, care s-a consacrat în acest sens din decembrie 1989 până în prezent.


8. Că românii şi-au regăsit umorul protestatar şi pofta pentru bancurile cu temă politică, dispărute după Revoluţia din 1989.


9. Că românii au respins în mod categoric ideea de comasare a alegerilor, indiferent în ce perioadă a anului ar avea loc.


10. Că principalele revendicări ale celor care protestează în toată ţara sunt: demisia preşedintelui, demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/special/ce-nu-vor-sa-inteleaga-basescu-boc-si-pdl-sau-se-fac-ca-nu-inteleg-603090.htm