miercuri, 22 februarie 2012

Ce scrisori a primit Băsescu din Rusia

Scris de : M.A.


Noul ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, a fost primit miercuri, la Cotroceni, de Traian Băsescu, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare.
Ambasadorul rus a venit îmbrăcat în uniforma de protocol a diplomaţilor ruşi, care constă într-o haină încheiată cu două rânduri de butoni, cu mâneci brodate cu fir auriu, transmite Mediafax.
Ambasadorul rus a fost primit săptămâna trecută pentru prezentarea scrisorilor de acreditare şi la Ministerul Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Bogdan Aurescu. Potrivit unui comunicat al MAE, ambasadorul Malghinov a evocat în acea întrevedere importanţa pe care Federaţia Rusă o acordă dezvoltării relaţiilor bilaterale cu România, ca stat membru al UE şi NATO, cu rol important şi vizibil pe plan regional, cu precădere în zona Mării Negre.
Oleg Sergheevici Malghinov are vârsta de 55 de ani, lucrează în aparatul diplomatic de la Moscova de la începutul anilor ’80, iar până la detaşarea sa la Bucureşti de către preşedintele Dmitri Medvedev a mai fost directorul Departamentului de colaborare umanitară şi drepturile omului din Ministerul rus de Externe, iar între 2003 şi 2006 a mai ocupat postul de ambasador în Bangladesh.

Sursa: