marți, 21 februarie 2012


Guvernul Ungariei a cerut UDMR să rămână la guvernare

Scris de : M.A.

UDMR a rămas la guvernare în România, pentru că aşa i-a cerut Guvernul Ungariei.
Ziarul clujean de limbă maghiară Krónika a publicat în ediţia sa de luni un interviu cu preşedintele UDMR, în care Kelemen Hunor a afirmat că, imediat după demisia fostului premier Emil Boc, a fost contactat de “reprezentanţi ai Guvernului Ungariei“, cu care a purtat o discuţie, transmite Rador.
Kelemen Hunor a precizat că Executivul de la Budapesta a procedat foarte corect prin faptul că s-a consultat cu UDMR.
Kelemen Hunor a amintit că premierul ungar, Viktor Orbán, se află în relaţii bune cu preşedintele României, Traian Băsescu, iar adevărata ţintă opoziţiei din România nu a fost Emil Boc, ci însuşi şeful statului. Kelemen Hunor a adăugat că a ascultat şi a luat act de opinia reprezentanţilor Guvernului ungar, pe care i-a asigurat că UDMR va adopta o decizie raţională, luând în considerare atât interesele acestei formaţiuni politice şi ale maghiarilor din România, cât şi cele ale României.
În opinia preşedintelui UDMR, “decizia de a rămâne la guvernare a fost în concordanţă deplină cu sugestia venită din Ungaria”. Kelemen Hunor a considerat drept “culmea cinismului” declaraţia preşedintelui interimar al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Tibor T. Toró, potrivit căruia UDMR nu ar fi trebuit să rămână la guvernare, în condiţiile în care şi liderul PPMT “ştie foarte bine ce părere are Guvernul ungar în această chestiune”.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/politica-interna/guvernul-ungariei-a-cerut-udmr-sa-ramana-la-guvernare-75953.html