miercuri, 15 februarie 2012


De râsul curcilor. Vezi cine vrea să rupă din teritoriul României

Scris de : M.A. 

Mihai Garbuz, de la “Patrioţii Moldovei”, una dintre cele mai sinistre şi aberante mişcări politice de la Chişinău, vrea să anexeze Moldova dintre Carpaţi şi Prut.
Acesta a anunţat intenţia ca, drept replică la decizia PSD de la Bucureşti de a-şi deschide o filială la Chişinău, formaţiunea sa va face la fel pe teritoriul României, transmite 24h.md. Potrivit lui Mihai Garbuz, într-o primă etapă, birouri ale partidului “Patrioţii Moldovei” “vor fi deschise în judeţele Iaşi, Neamţ, Galaţi. Ulterior, filialele vor apărea şi în alte mari oraşe ale Moldovei de peste Prut”. „Moldova de peste Prut este teritoriu istoric al Moldovei Mari, care, din cauza unor manipulări politice a fost înghiţită de Valahia şi, ulterior, România”, a continuat seria de aberaţii politicianul din stânga Prutului.
Scandalul de la Chişinău a izbucnit după ce, proaspăt lansaţi în R. Moldova, membrii PSD Diaspora din România i-au acuzat pe social-democraţii de la Chişinău, în frunte cu Victor Şelin, că le-ar fi furat imaginea, plagiind partidul cu scopul obţinerii de dividente politice. Victor Şelin a ieşit la contraatac şi a negat acuzaţiile, calificându-le drept nişte prostii.
Mişcarea “Patrioţii Moldovei” a cerut comunităţii internaţionale să determine “retrocedarea” de către România a teritoriilor „istorice” ale Moldovei. Printre celelalte revendicări ale „patrioţilor” se numără anularea Unirii Principatelor din 1859 şi dezmembrarea actualei Românii! „Partidul „Patrioţii Moldovei”, care întruneşte ideologic patrioţii Moldovei de pe amblel maluri ale Prutului, îşi asumă iniţiativa de anulare a tuturor semnăturilor şi angajamentelor, asumate de autorităţile Moldovei, în timpul creării statului cu denumirea România”, a declarat în trecut liderul mişcării, Mihai Garbuz.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/de-rasul-curcilor-vezi-cine-vrea-sa-rupa-din-teritoriul-romaniei-74534.html