marți, 7 februarie 2012

Crin Antonescu:

"De acum, războiul nostru cu Traian Băsescu a devenit unul pe viaţă şi pe moarte"

  Foto: Karina Knapek / Intact Images 


Liderii opoziţiei au anunţat că decizia preşedintelui de a nu respecta voinţa poporului  şi de a numi un nou premier după demisia lui Boc este în măsură să declanşeze un război pe viaţă şi pe moarte al USL cu şeful statului.
Crin Antonescu: "Băsescu continuă să trăiască în lumea sa, pentru lumea sa. Consultarea de azi a fost o formalitate. Băsescu îşi făcuse cărţile.
Băsescu minte încă o dată, pe fond, toată populaţiei, spunând că nu se pot face alegeri anticipate pentru că ar dura foarte mult. Nu este aşa.
În Constituţie scrie clar că Parlamentul poate fi dizolvat 60 de zile. Deci nu în cinci luni jumate.  Băsescu a respins voinţa populaţiei sub un pretext mincinos.
Deşi a recunoscut că nemulţumirea populaţiei este foarte mare, Băsescu a acţionat ca şi cum aceiaşi oameni trebuie şi pot să conducă ţara.
Vom vota împotriva guvernului pe care Băsescu, prin Mihai Răzvan Ungureanu, îl va propune. Nu vom participa la lucrările comisiilor şi la şedinţele parlamentare. Ungureanu nu are nicio legătură cu PNL. Este inacceptabil ca în România să avem un guvern condus de un şef de serviciu special.
Pentru prima dată, după două decenii, Băsescu transmite un mesaj foarte clar. Nu mă interesează ce spuneţi voi. Fac cum vreau eu. Ungureanu are calităţi academice indiscutabile, dar este normal să intre în viaţa politică pe cale democratică.
În momentul în care, sfidând strada, opinia publică, Traian Băsescu vine şi ia un şef de servicii secrete şi îl pune să conducă direct un guvern de marionete al majorităţii corupte, cumpărate, şantajate, vândute, e clar că războiul nostru, al celor care vrem o ţară democratică, cu Traian Băsescu şi clica lui, indiferent câte personaje aparent prestigioase ar cuprinde, e un război, din punct de vedere politic, pe viaţă şi pe moarte"
Victor Ponta: "Dacă nu vor fi alegeri anticipate, le vom câştiga pe cele la termen. Numai că vom pierde câteva luni foarte importante".
Daniel Constantin: "Ungureanu are deja un program de guvernare pe care Băsescu i l-a pus în braţe."

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/politica/basescu-ungureanu-desemnare-premier-antonescu-usl-603544.htm