marți, 18 septembrie 2012

SUA sponsorizează cu 1 milion de dolari modernizarea poligonului din Cincu

Scris de : D.S.S. 

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, Sorin Ioan, şi ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, au participat la ceremonia de începere a lucrărilor la Centrul de Luptă al Forţelor Terestre de la Cincu, un proiect sponsorizat cu un milion de dolari de Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării din cadrul misiunii diplomatice americane.
Centrul de Luptă al Forţelor Terestre reprezintă o construcţie de ultimă generaţie, care oferă capacitate de antrenament combinat pentru diverse tipuri de arme. Proiectul construcţiei va fi folosit pentru modernizarea infrastructurii bazei de la Cincu‘, informează un comunicat emis marţi de Ambasada SUA. Programul include modernizarea, cu sprijin american, a două platforme de tip batalion şi tip companie, precum şi a unei platforme multifuncţionale, în scopul realizării capabilităţilor necesare instruirii la standarde NATO a unităţilor care vor participa la misiuni în teatrele de operaţii.
Tot la Cincu, cei trei oficiali au participat la ceremonia de tăiere a panglicii dispensarului local, care oferă servicii medicale pentru aproximativ 3.000 de locuitori.
Programul pentru Asistenţă Umanitară al Comandamentului European al SUA, prin Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării al Ambasadei SUA, a acordat 92.000 dolari pentru renovarea acestui dispensar‘, se precizează în comunicat, în care se punctează că ambele proiecte sunt o dovadă a excelentei colaborări dintre SUA şi România.

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/sua-sponsorizeaza-cu-1-milion-de-dolari-modernizarea-poligonului-din-cincu-120897.html