joi, 13 septembrie 2012


Norica Nicolai, europarlamentar român:
"Ar trebui să facem o listă a ruşinii cu parlamentarii care aduc deservicii României!"



Prin discursul dumneavoastră din Parlamentul European aţi lăsat-o fără replică pe madame Viviane (n.r - Reding). Era chiar un titlu care spunea că aţi măturat pe jos cu ea. De ce atât de târziu?
Pentru că dezbateri pe problema românească nu au mai fost, iar alte intervenţii asemănătoare n-au beneficiat de mediatizarea cuvenită. Personal, acelaşi ton şi aceeaşi atitudine le-am avut dintotdeauna. Acum a fost ceva mai vizibil.
Am văzut câţiva „habarnişti” care au luat cuvântul, europarlamentari ce înfierau România pe baza unor frânturi copy-paste luate de pe net, din presa aservită...
Aşa e, însă nici noi nu vom sta cu mâinile-n sân! Vom continua ceea ce-am început în acest an, cu mult înainte de începerea procedurilor de suspendare - tot noi am organizat şi anul trecut o dezbatere cu privire la situaţia din România -, vom continua să ne informăm colegii din Parlament în legătură cu desfăşurarea evenimentelor de la noi din ţară, vom traduce anumite articole din presa românească pe care le considerăm relevante şi le vom remite într-o formulă de brief de presă tuturor colegilor, accesul lor la presa românească fiind destul de limitat.
Cum veţi lupta cu infiltraţii din media occidentală, aşa-zişii jurnalişti care au devenit trompetele lui Băsescu?
În primul rând, Senatul va trebui să facă o anchetă cu ceea ce s-a întâmplat la ICR (n.r. Institutul Cultural Român), care sunt jurnaliştii care au beneficiat de burse pentru a face lobby pentru PDL pe bani publici. Aceste acţiuni trebuie să înceteze. E nevoie de o analiză caz cu caz, pentru scoaterea la lumină a întregii reţele. Mai ales că zilele trecute l-am văzut pe domnul Mirel Bran, într-o intervenţie la France3, în care relua toate clişeele propagandei pedeliste, inclusiv că „guvernul socialist de la Bucureşti este incapabil să gestioneze situaţia rromilor, că trebuie să ia măsuri urgente” şi-aşa mai departe... Colporta informaţii false conform cărora guvernul actual beneficiază de patru miliarde pentru rromi şi nu a reuşit să implementeze proiecte, ceea ce este total nereal. Aşa cum spuneam, toate acestea trebuie să înceteze.
S-a văzut cu ochiul liber separarea taberelor în Parlamentul European. Credeţi că sunt oare atât de dezinformaţi unii dintre parlamentarii care atacă vehement România sau e vorba de dezinteres în a se informa?
Cei mai mulţi dintre ei sunt interesaţi primordial de ţările lor, apoi de câteva proiecte europene care afectează ţările membre, iar cu privire la România, nu a prea existat niciodată vreun interes major. Noi iniţial ştiam că sunt mulţi populari care urmau să reprezinte grupul în această dezbatere, dar n-au mai venit, şi au luat cuvântul în raport de simpatiile şi prieteniile politice în special colegi ai PDL-ului din Ungaria.
Care vor fi aliaţii României în continuare?
Şi liberalii şi socialiştii vor susţine România necondiţionat, sigur, doar să nu facem la Bucureşti greşeli majore, pentru că ăsta este un subiect care aici nu poate fi tolerat. Chiar dacă suntem în aceeaşi familie, nu cred că ne putem permite să facem orice. Guvernul trebuie să fie foarte atent cu măsurile pe care le va întreprinde şi mai ales ce comportament va adopta.
După o perioadă în care multă lume a fost dezamăgită de lipsa de reacţie a europarlamentarilor români, iată că se constată acum chiar un sentiment de mândrie vizavi de prestaţia de la dezbaterile dedicate României. Cum veţi valorifica acest moment?
Demarăm acţiunea cu acel press-release permanent despre care v-am vorbit, deoarece mulţi au tendinţa să-şi ia informaţiile dintr-o singură sursă, sursă care nu poate fi nici neapărat credibilă şi nici neapărat echidistantă. Vom face un colaj, citând cele mai credibile surse, în principal din România, dar nu le vom omite nici pe cele occidentale.
Cum a fost posibil ca europarlamentari români să ajungă să-şi denigreze ţara, să mintă cu neruşinare şi să se plângă de multe ori la nişte neica-nimeni? Ce e de făcut cu asemenea specimene?
Nu avem o cale legală la nivel de Parlament European...
Nu la Bruxelles, la noi...
La noi cred că va trebui să se facă un index, o listă a ruşinii cu parlamentarii care aduc deservicii României şi în momentul în care vom avea alegeri, ar trebui publicat acest index pentru ca românii să voteze în cunoştinţă de cauză. Toţi cei care au lucrat împotriva României ar trebui scoşi din viaţa publică.


Marcel Bărbătei

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/ar-trebui-sa-facem-o-lista-a-rusinii-cu-parlamentarii-care-aduc-deservicii-romaniei-194048/