marți, 18 septembrie 2012

Premierul distilerie (şerveţele Puff şi unghieră)

Foto: GEORGE CALIN / Agerpres 

 Tuns, ras, frezat, cu unghiile tăiate, pomădat, uscat, curăţat în nas şi în urechi, şpreiat, parfumat, cu plasturii mici puşi pe băşici, proaspătul premier de scurtă durată, MRU, ce-şi mai putea dori să aibă la îndemână, în Palatul Victoria, ca să se simtă bine, să fie în deplină putere să servească binelui naţiunii? O băuturică fină, ce abureşte cerul gurii şi-şi lasă licoarea uşor în sânge, cât să uiţi de grijile bugetului şi de scandările manifestanţilor. Ce-mi doresc eu mie? Barul plin să fie! Şi a fost dată comanda: Palat Victoria, special, în 12.03.2012. Cinci sticle băuturi aperitiv, şapte sticle whisky 18 ani vechime (fără soţ, pentru că de sticla de CHIVAS se atinge doar oaspetele de la Cotroceni, nici nu ştii când vine!), două mărci cogniac franţuzesc, 24 de sticle cu vin şi să fim patrioţi din Huşi, trei baxuri vin princiar special reserve – cu indicaţia – pe spate busuioacă de Bohotin (!!!).

Era ultima pe comandă, erau căzuţi pe spate? În 12 martie, când se făcea – din bani publici – comanda specială pentru barul primului-ministru, Jurnalul Naţional tocmai aflase că nevasta lui MRU încasa de mulţi ani câte 7.000 de euro pe lună de la OMV, plătiţi direct de la Viena. La aflarea veştii, precis că MRU a data gata o sticlă pentru că l-a scos muierea din foame.

Fişele de magazie cu produse pentru MRU achiziţionate de Guvern au fost solicitate Jurnalului Naţional de Monica Macovei pentru "mapa de integritate" a candidatului Căii Drepte.
______________________________________________
Campari - 1 st.
Gin Beefeater - 1 st.
Rom Bacardi - 1 st.
Rom Havana - 1 st.
Whischy Balvenie 18 - 2 st.
Whischy Glenfiddich 18 - 2 st.
Whischy Chivas Regal 18 - 1 st.
Whischy La Gavulin 18 - 2 st.
Coniac Martell - 1 st.
Coniac Hennessy - 1 st.
Vin Brunello di Montalcio - 6 st.
Vin Chablis alb - 6 st.
Vin Soare roşu - 6st.
Vin Prinţul Mircea roşu - 6 st.
Vin Princiar Special Rezerve - 3 bax
(Pe spate Busuioacă de Bohotin)

______________________________________________
Citiţi şi "Premierul unghieră (şerveţele Puff)"

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/special/premierul-distilerie-servetele-puff-si-unghiera-624028.htm