marți, 25 septembrie 2012


Operațiunile de dezinformare ale Monicăi Macovei la Comisia Europeană continuă.
Ghica și Hăineală de la CSM au avut întâlniri de taină la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene



Surse de la Comisia Europeană ne confirmă că cele două magistrate au venit ca să facă propuneri comisarei pe justiție Viviane Reding. Ghica și Hăineală, pilotate din umbră de Monica Macovei, au prezentat în culori extrem de negative persoana ministrului român al justiției, Mona Pivniceru. Totodată, cele două magistrate au «informat» Comisia Europeană că Guvernul și Parlamentul României submineaza credibilitatea judecatorilor și că aceste două instituții exercită presiuni asupra CSM. Practic, cele două magistrate au venin să ofere pretext Comisie Europene ca,  în următorul raportul pe Mecanismul de Cooperare și Verificare,  să apară ca o cerință absolută instituirea unei legislații speciale prin care să poată fi trași la răspundere penală miniștrii și parlamentarii care îndrăznesc să mai critice activitatea DNA sau CSM. Se pare că și pentru presă s-ar putea pregăti asemenea măsuri. Dacă informațiile se vor confirma în timp, asistăm la un fenomen extre de grav.  Impunerea unor măsuri României pe linie de justiție, măsuri care se iau la presiunile și dezinformările unor agenți de influență politizați de la vârful magistraturii, fără să mai fie consultat ministrul de resort, Guvernul României sau Parlamentul României. 
Invocând necesitatea războiului împotriva corupției, magistrați politizați din sistemul judiciar românesc sunt gata să încalce echilibrul puterilor în stat și să înceapă să își aservească executivul și legislativul. Un prim pas a fost făcut prin declarațiile iresponsabile ale Iuliei Motoc potrivit căreia Parlamentul României ar fi trebui dizolvat după referendum. O declarație clară și impertinentă pro/Băsescu ți împotriva actualei coaliții de guvernare. Acum a venit rândul Alinei Ghica și Oanei Hăineală să preai ștafeta propagandei oranj la Bruxelles.
Pe zi ce trece, din felul ei arogant și lipsit de impațialitate, comisar european pe justiție, Viviane Reding, care apleacă urechea doar la intoxicările unei forțe politice,  ar putea, de ce nu,  să încerce un nou experiment în România: impunerea unei dictaturi a magistraților politizați într-un stat membru UE.  Problema nu este lupta împotriva corupției (acesta a devenit acum doar pretextul propagandistic), ci favorizarea pe față de către Comisia Europeană a unui singur actor politic agreat de actuala echipă condusă de Jose Manuel Barroso.


George Bogdan

Sursa:
 http://www.cotidianul.ro/ghica-si-haineala-de-la-csm-au-avut-intalniri-de-taina-la-bruxelles-cu-oficiali-ai-comisiei-europene-195207/