vineri, 14 septembrie 2012

Militarii se confruntă cu Avalanşa Blondă, la Brăila

Scris de : M.A.

Avalanşa Blondă, la Brăila. Peste 200 de militari din România, Slovacia, Ucraina şi Ungaria vor participa la exerciţiul multinaţional Blonde Avalanche 2012 care se va desfăşura, în perioada 17 -21 septembrie.

Blonde Avalanche 2012 are ca obiectiv principal antrenarea personalului Batalionului multinaţional de geniu TISA pentru executarea misiunilor specifice, de limitare şi înlăturare a consecinţelor dezastrelor naturale. La exerciţiu vor participa observatori militari din China, Moldova, Serbia şi SUA.
Festivitatea de deschidere a exerciţiului va avea loc luni, 17 septembrie, începând cu ora 8.00, în Piaţa Independenţei din Brăila. Aflat la cea de-a zecea ediţie, exerciţiul Blonde Avalanche (Avalanşa Blondă) reprezintă materializarea unei iniţiative regionale a celor patru state din bazinul râului Tisa pentru formarea unui batalion multinaţional de geniu în scopul limitarii şi înlăturării efectelor unor posibile dezastre naturale. România a preluat pentru a treia oară, la începutul acestui an, conducerea anuală a acestei iniţiative, de la Ungaria.
Scopul exerciţiului este antrenarea personalului Batalionului Multinaţional de Geniu TISA pentru executarea misiunilor specifice, de limitare şi înlăturare a consecinţelor dezastrelor naturale, armonizarea şi perfecţionarea relaţiilor de comandă şi control în cadrul comandamentului, precum şi ridicarea gradului de interoperabilitate în vederea desfăşurării acţiunilor în comun prin utilizarea sistemului de instruire „Simularea acţiunilor militare întrunite de nivel tactic”.
Pe parcursul exerciţiului se urmăreşte perfecţionarea pregătirii personalului din cadrul comandamentului batalionului şi de la nivelul subunităţilor în conformitate cu procedurile şi tehnicile stipulate în Acordul tehnic, precum şi cu cele specifice NATO, perfecţionarea procedurilor specifice elementelor de comandă la nivel batalion/companie, standardizarea documentelor elaborate la nivelul comandamentului batalionului în scopul utilizării acestora pe timpul exerciţiilor viitoare sau pe timpul operaţiunilor desfăşurate în comun în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale precum şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare interpersonale în cadrul comandamentului batalionului şi la nivelul modulelor naţionale.
La exerciţiu participă militari din Ucraina (12), Ungaria (12), Slovacia (7) şi România (aproximativ 170) , Batalionul 52 GeniuTisa”, subordonat Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”din Brăila, un pluton de stat major şi o subunitate de logistică). Directorii exerciţiului multinaţional “Blonde Avalanche ROU 12” sunt, din partea României, colonel Gheorghe Soare, şi din Slovacia, colonel Miroslav Fazik.

Sursa:
 http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/militarii-se-confrunta-cu-avalansa-blonda-la-braila-120188.html