miercuri, 5 septembrie 2012


PDL în ştreang, cu pietroiul Băsescu de picioare



Referendumul, zicem adesea, n-a adus nimic, decât un eşec total. Nu, referendumul a adâncit prăpastia dintre popor, în covârşitoarea lui majoritate, şi Băsescu. Ura faţă de Băsescu e cumplită în sufletele celor care au votat să plece, au sperat să plece şi s-au trezit cu el îndărăt, socru mare al nenorocirilor noastre. Referendumul a adâncit ura. Asta a adus şi nu-i puţin. Fiindcă ura va atârna ca un pietroi de gâtul oricărui partid care-şi are numele legat de Băsescu. Se va piti PDL în spatele altor nume, altor pijamale politice, îşi va zice Forţa Viitorului sau Viitorul Forţei, tot ştampila lui Băsescu le va sta pe frunte, iar poporul, cel majoritar, cel insultat de Băsescu şi Barroso şi nu ştiu ce american, nu va uita şi nu va pune, la alegerile din acest an, ştampila pe formaţiunile băsiste. Poate că singur, Ungureanu şi-ar lua voturile lui. Cu steagul băsist deasupra şansele se evaporă. Cei care-şi imaginează, după discursurile lui Blaga, vânăt de furie până ieri, împăciuitor azi, că va fi pace sub măslini se înşală. Băsescu frânge orice proiect, ucide din faşă orice construcţie politică a lui sau bănuită că ar avea atingere cu el. Toate sondajele arătau că aproape 80 la sută din cetăţeni nu-l mai doresc la Cotroceni. La referendum, din 8,5 milioane de votanţi, 88 la sută au zis să plece. Credeţi că antipatia acestor oameni s-a înmuiat? PDL e în cea mai proastă situaţie politică în care a fost vreodată. Cei care s-au angajat să-i asigure travestiul coloristic şi de nume cer mult iar guşile de hârciog nervos ale lui Blaga (hârciogul e un fel de şobolan de câmp care-şi transportă în sacii de sub fălci proviziile) nu pot oferi mai nimic, decât un nume – Băsescu. Ei, tocmai aici porcăriile făcute la referendum, cu CCR-ul, cu CSM-ul, cu procurorii, cu Barroso, cu discursurile bleu din garaj au făcut din vechiul şmecher politic, care trăgea în sus orice formaţiune, un pietroi de moară care scufundă orice vas
Nu, Băsescu, oricât ar unelti el cu mii de agenţi secreţi în spate şi cu toate monicilemacovei din lume, cocoşat pe hârtii şi dosare la Cotroceni nu poate să scoată PDL-ul scrobit şi frumos mirositor la alegeri. Unii nu mai vor să voteze, scârbiţi de tot şi de toate. Auzind însă că în spatele unui partid sau candidat e Băsescu vor merge, strângând din dinţi, să voteze împotrivă.
N-a adus nimic referendumul? A adus. A radicalizat ura. A făcut-o extremă. Cei insultaţi de Curţile Constituţionale ale lui Băsescu, cei nenumăraţi şi nesocotiţi la vot şi biruiţi de copiii lor din leagăn şi de părinţii lor din cimitire şi de rudele din străinătate care nu mai au de 20 de ani legătură cu ţara în care s-au născut, consideraţi toţi votanţi băsişti, cei care au fost înfrânţi de înfrângerea lui Băsescu, nu uită şi nu iartă. Nu ies acum pe stradă? E o iluzie crezând că e semnul uitării şi iertării. PDL intră la alegerile parlamentare cu bolovanul Băsescu de gât. Condamnat la moarte, poetul Francois Villon scria ironic în celulă: "Grumazul meu, legat cu şnurul/ Afla-va cât atârnă curul!”. Partidele care  şi-au atârnat de gât numele lui Băsescu şi-au atârnat şi popoul lui care atârnă greu în spânzurătoarea electorală. 

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/pdl-in-streang-cu-pietroiul-basescu-de-picioare-622825.htm