joi, 6 septembrie 2012

România sau Procuroria?


România sau Procuroria?


Trăiesc un coşmar. Ţara mea nu mai este a românilor, ci a  procurorilor. Sigur, aţi putea replica, şi procurorii par a fi tot români. Deturnarea unei profesii şi unei calificări necesare în orice societate şi transformarea ei în forţă de opresiune, călcarea în picioare a oricărei reguli democratice mă împing la bănuiala că mulţi dintre aceşti oameni şi-au donat cetăţenia, ca la o donare de sânge şi de suflet. Au renunţat la ea în favoarea unui individ căruia i s-au predat necondiţionat. România – văd asta la televizor, în prima zi după un concediu pe care mi l-am îngăduit – s-ar putea chema foarte bine Procuroria, ţara lui Băsescu, ocupată, condusă, înfricoşată de o armată care, zice-se, e de-a noastră, recrutată dintre noi. Suntem, am ajuns, cel mai sărac popor din Europa şi cu o înspăimântătoare rată de depopulare. Când am plecat, procurorii alergau după ţărani prin cătune îndepărtate să-i întrebe de ce-au votat, dacă au votat, de câte ori au votat pentru plecarea lui Băsescu, fiindcă la mormanul de ură de care se face vrednic acest individ, nu-i exclus ca unii să fi votat furioşi nu o dată, ci de două ori şi tot nu s-au răcorit. Aud că recolta de ”fraude” ar număra vreo 800 de inşi, vinovaţi că l-au urât multiplu pe demis. Cam asta a fost recolta dovedită de vinovăţii şi la alte scrutinuri. O sută de inşi sau o mie de inşi nu schimbă cu nimic votul masiv antibăsescu, numărat la milioane, 7,4 milioane de oameni. Toată această tevatură procurărească nu va schimba cu nimic realitatea votului. Ce vor aceşti actori  să demonstreze? Ce vrea de fapt Băsescu. De ce nu ne demonstrează că Băsescu ocupă ilegal Cotrocenii nu de acum, când a pierdut referendumul, ci din 2009 când a pierdut alegerile prezidenţiale? De ce nu fac şi n-au făcut asta dacă procurorii sunt procurori şi nu o oaste aservită? Sau poate că această oaste nu e alcătuită din procurori autentici, substituirea s-a făcut banditeşte aşa cum bunicii mei erau anchetaţi în anii 50 de pretinşi  colonei care n-aveau şcoală, n-aveau morală, n-aveau decât pofta animalică de a lovi în preoţi şi învăţători şi în fruntaşii satelor şi nu erau deloc colonei, ci nişte analfabeţi însetaţi de sânge? Cine sunt procurorii cu care Băsescu terorizează România? Nu cumva adevăraţii procurori au fost, ca într-un film de groază, substituiţi cu clone iar procurorii acestei ţări, cei adevăraţi, stau cu căluşul în gură, în beciurile lui Băsescu? Salvaţi procurorii! – ar putea fi un slogan.

Ultimul cuvânt, ultimul nume pe care mi-aş fi dorit să-l aud revenind acasă era DNA. De fapt o abreviere, o parolă care a devenit strigătul de triumf şi forţă al lui Băsescu. Ei bine, mi-am început dimineaţa cu imagini de la DNA unde e chemat un lider al USL, al puterii adică, Dragnea. Ce putere?! Puterea e la Băsescu, puterea  - iată cu ce s-a întors din garaj – e la el şi va fi exercitată cu şi mai multă râvnă. Ţinte? Distrugerea USL prin activarea cârtiţelor, prin şantaj, prin teroare. Au procurorii anilor 50 nepoţi? Nu, cu certitudine, nu. Stalin în schimb are un nepot, ba chiar un fiu legitim. Numele lui e Traian Băsescu, iar ţara noastră, încăpută pe mâna lui, a ajuns cu adevărat irespirabilă.

P.S. Sper ca ”plimbarea” de la Cotroceni să devină o plimbare de renaştere a demnităţii naţionale, confiscate deocamdată.

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/romania-sau-procuroria-622953.htm