luni, 10 septembrie 2012

Mulţi şi muţi, dar nu şi proşti. Ce spui, Führerin Merkel?

Scris de : Marius Bâtcă

Suntem mulţi şi muţi, dar proşti nu suntem. Acei câţiva care ne conduc ar decora pereţii, ca vopseaua, dacă, măcar, am începe să ne silabisim drepturile, aşa cum trebuie.
Am fost la vot, ca să îl demitem pe Traian Băsescu, şi ni s-a spus că dăm o lovitură de stat. Ne-au spus-o unul şi altul, din preajma “suspendatului”. Ne-au spus-o CSM, DNA, ÎCCJ, CCR. Până şi trădătorii din Parlament. Şi alţii şi unii, de la Bruxelles, care nu dau o ceapă degerată pe noi. Începând de vreo lună, nici eu nu mai dau macar 2 bani pe ei. Mai ales că încep să ma lamuresc din ce în ce mai mult care este şi hramul “europenilor”.
Marea familie democratică europeană nu este altceva decât un mare “fâs”, praf în ochi, aruncat noilor intraţi. Ştiam, de la început, că, macar o perioadă scurtă, trebuie să fim o piaţă de desfacere pentru produsele statelor cu “ştate vechi în UE”, dar nimeni nu îşi închipuia ca România să devină groapa de gunoi a celor mai nocive produse care nu mai respectau condiţiile sanitare ale zonei euro. Ştiam că cetăţenii români nu vor fi acceptaţi imediat la munc bine plătită, dar nu ne aşteptam ca, după atâta timp, să ni se pună interdicţii în anumite state. Ştiam că preţurile trebuie “aliniate”, dar nu ne aşteptam să avem preţuri ca în Germania, cu salarii ca în Botswana. Ştiam că trebuie să renunţăm la multe “atribute de suveranitate”, dar nu credea nimeni că trebuie să renunţăm la dreptul de a ne alege/ demite, prin vot liber, conducătorii.
Aştept cu nerăbdare ziua de miercuri să văd dacă, până la urmă, Curtea Constituţională din Germania este subordonată politicii acestei “Führerin Merkel”, la fel ca în cazul României. Totuşi, în judecătorii constituţionali germani, încă mai am încredere. Dar nimic nu mai este sigur, de vreme ce Merkel şi Putin se comportă asemenea conducătorilor imperiilor german şi rusesc, care au distrus sistematic orice încercare de dezvoltare şi unitate românească.
Şi, dacă tot am adus în discuţie unitatea românească şi UNIREA, merită menţionat faptul că Vlad Filat, după ce a primit-o la Chişinău pe Angela Merkel, după ce a “socializat” la nunta EBA, alături de Traian Băsescu, în ajunul plecării la Moscova, a cerut interzicerea marşurilor unioniste din Republica Moldova. La apelul lui Filat, s-a alăturat şi primarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă (alt participant la nunta EBA), care a cerut schimbarea datei mitingulului unionist din 16 septembrie. Iar despre eforturile “Führerin Merkel” de a-l păstra pe Traian Băsescu pe post de “jawohl-man”, nu sunt prea multe de spus.
Doar că e prea mare concidenţa între faptul că Băsescu a spus că nu sprijină Unirea României cu Republica Moldova.
Filat şi Chirtoacă, care au fost invitaţi la nunta, la EBA, s-au întâlnit cu Băsescu. Filat interzice marşurile unioniste, Chirtoacă e de acord.
Merkel a fost la Chişinău şi nu a zis că aşteaptă cu braţele deschise R Moldova în UE.
Merkel îl menţine pe Băsescu preşedinte al României împotriva voinţei cetăţenilor români.
Merkel şi Putin şi-au împărţit deja zona de influenţă în Europa şi au inclus Republica Moldova în Uniunea Euroasiatică.
Poate suntem mulţi şi muţi. Dar, nu chiar atât de proşti. În momentul de faţă, integrarea europeană a Republicii Moldova nu înseamnă decât Unirea cu România. Altfel, românii de pe ambele maluri ale Prutului se vor întâlni în marea familia europeană, după intrarea Rusiei în UE (sau a UE în Rusia???), peste 50 de ani!

Sursa:
http://www.ziuaveche.ro/opinie/multi-si-muti-dar-nu-si-prosti-ce-spui-fuhrerin-merkel-119430.html