duminică, 9 septembrie 2012

Liderii USL nu-s coioşi? Da, dar poporul e?



Câteva mesaje sosite de la cititori, care completează sau amendează ultimele mele comentarii, vorbesc cu reproş despre o politeţe excesivă a liderilor USL. Scriu chiar că mai marii USL sunt mirese, că n-ar avea nu ştiu ce. Unii vorbesc de laşitate, câţiva de trădare. Cu Băsescu, este o părere tot mai des împărtăşită, nu te poţi bate cu sorţi de izbândă, decât folosind armele lui. Ce arme foloseşte Băsescu? Le ştim: şantaj, delaţiuni, compromiterea adversarului, căruia de multe ori îi sunt puse în cârcă fapte nefăptuite care, ulterior, se dovedesc astfel. Dar e prea târziu. Omul e terfelit, dar prin toate alifiile băsiste care put şi ies greu la spălare. Să fie acestea armele cu care USL poate înfrânge diavolul?

Am scris şi eu, recunosc, reproşându-le dur liderilor USL, despre excesul de maniere în bătălia cu un tip care adună în personalitatea lui calităţile unui şarlatan. Eşti ca el? Te poţi bate. Eşti mireasă? Du-te şi lasă-te deflorată dacă te-ai nimerit fată mare sau recalifică-te curvă. Asta vrem oare? Mulţi, pentru a scăpa de Băsescu, pe care îl urăsc de moarte, acceptă orice compromis.

Da, dorim mai multă forţă şi harţag politic de la liderii USL. Sunt prea educaţi, sunt prea manieraţi. Au şi cusurul de a fi citit cărţi. Dar noi, dragii mei comentatori, noi nu suntem tot cam neam de mirese? Vin dinspre lumea grecească, de care m-am despărţit de câteva zile – băţoasă, ţepoasă, pusă pe luat de gâlci  şefii lor şi lumea întreagă. S-au zburlit, ori de câte ori a fost nevoie, la liderii lor şi au scos limba şi la Barroso şi la Merkel şi la alţi mahări internaţionali. La noi, câţiva argaţi în robe, unşi de Băsescu pe bază de vasalitate, ne-au furat milioane de voturi. Ei, şi? Procurorii ne întreabă de ce am fost la vot şi ne ameninţă cu noul Canal. DNA e pe cale să umfle unul câte unul liderii pe care îi susţinem pentru vina de a-şi fi însuşit, ca pe nişte portofele, voturile noastre din care şi-au cumpărat pesemne iahturi. Ei bine, ce facem noi? Stăm. Dăm, unii dintre noi, din gură, acasă sau la televizor. Că avem lideri mirese, că câr, că mâr. Ei bine, un popor de mirese nu poate avea decât lideri aşişderi. Ce fac adjuncţii mireselor din vârf, dacă ăia sunt întradevăr fetiţe de salon? Ce întreprind vicepreşedinţii, consiliile şi comitetele de şefi, barosanii organizaţiilor judeţene de mirese? Plâng în batistă, se freacă la nas că ne violează Băsescu şi marea ruşine a politicii europene, Barroso. La Cotroceni se plimbă seară de seară trei inşi (şi trei mii tot trei inşi înseamnă) dintre care unul pare idealist, fiindcă îşi imaginează că România e în stare de asociere voluntară în protest. Nu, România se smiorcăie că n-are lideri coioşi. Să meargă România să facă o cătuşă vie în jurul Cotrocenilor! Nu, noi poporul suntem mormolocit şi speriat şi scopit de gogonelele trebuitoare pentru a pune cu botul pe labe toţi nemernicii care au pângărit şi violat democraţia, care au furat ţara şi vor s-o mai fure încă, fiindcă, prin pământ, ar mai fi identificaţi nişte gologani nesupţi, sub formă de uraniu şi cupru şi aur şi gaze de şist. Iar unul s-a angajat să iscălească tranzacţia iar numele lui cică ar fi Băsescu.

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/liderii-usl-nu-s-coiosi-da-dar-poporul-e-623209.htm