vineri, 15 iunie 2012


Nu doar Madonna îşi arată popoul



Vedeta americană Madonna, pe care frumuseţea n-a dat-o niciodată afară din casă, dar care are un şarm artistic special, întreţinut cu mare cheltuială, şi-a arătat, la ultimul spectacol în Europa, popoul. Cânta ea şi trosc, şi-a dezvelit bucile, expunându-le generos publicului meloman. Pasionaţii de pop au primit, cum s-ar zice, un bonus de popou. Urale, dar şi fluierături. Cu câteva zile înainte, concertând ea în Turcia, într-o lume preponderent musulmană, în care femeia iese în public cu o suprafaţă cât mai rezumată de piele la vedere, Madonna şi-a arătat o ţâţă.
Nu copiilor de ţâţă, cum se zice la noi, într-o expresie frustă dar deloc deocheată, ci unor bărbaţi înţărcaţi de multă vreme de mamele lor. Sfârcul Madonnei a stârnit o adevărată revoluţie în lumea credincioşilor musulmani, habotnicii au protestat violent şi puţin a lipsit să nu asistăm la manifestări incontrolabile din motive de insultă religioasă. Ce a arătat pe scenă americanca, turcul vede acasă, cu felinarul stins. În rest, când umblă prin Europa sau America, musulmanii, mulţi dintre ei, uită că-i poate gini din cer Allah şi se dau în stambă prin bordeluri, cumpără blonde pe care le plătesc să danseze goale, fac şi alte drăcării.
Dar, mă rog, nu acesta este subiectul pe care vreau să-l abordez. Ce-a apucat-o pe Madonna? Ce va face, dacă acest previzibil crescendo se confirmă, la următorul spectacol? Întâi ţâţa, apoi curul, ce-ar mai fi de dezgolit pentru a produce erectil un succes notabil? Când o cântăreaţă mare e în declin recurge, iată, la astfel de stratageme. Va birui ea făcând, în final, striptease? Pentru aşa ceva sunt fete tinere, calificate într-o meserie a dansului în expresie nudă. Madonna, care suie spre 60 de ani, începe să fie babă şi mă îndoiesc că celulita ei, frecată cu alifii, nu-i va juca feste.
Când sunt abandonaţi de alegători, ofilindu-li-se subit succesul, politicienii aleargă şi ei spre stratageme salvatoare. L-am văzut pe Traian Băsescu, după înfrângerea mortală suferită de partidul său şi, nu în cele din urmă, de el, ieşind ca o băbuţă la Cotroceni, unde a jucat un rol de moralist şi a răsfoit o cărţulie pe care n-o nimerea niciodată în poziţia de lectură, ci cu josul în sus. Nici gimnastica, destul de complicată, cu cartea (e nevoie de un lung exerciţiu cu drăcia asta copertată, altfel te muşcă), nici postura de moralist care ne povăţuieşte cum e cu Europa  şi cu multele ei comisii şi consilii, nu i-au ieşit. Unii au închis televizorul, de plictiseală, alţii au mutat pe muzică populară.
În campanie, acoliţii lui T. Băsescu au inventat zeci de coţcării. Şi-au pus combinezoane verzi, au defilat pestriţ pe scene, şi-au schimbat de două, trei ori numele prin măritişuri, doar, doar nu vor fi recunoscuţi şi vor smulge aplauze. Nimic. Au fost huiduiţi sau ignoraţi. Votul le-a fost fatal. Probabil că unii sau unele, dacă asta le-ar fi garantat succesul, ar fi procedat ca Madonna, în cădere vizibilă de formă. De ce să risipeşti ulei şi biciclete când, mai ieftin, ai putea dansa nud, spre desfătarea alegătorilor? Din păcate pentru ei, nu le-a mai ieşit nimic.

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/nu-doar-madonna-isi-arata-popoul-615577.htm