vineri, 1 iunie 2012


31 Mai 2012, Ziua Rezervistului la Craiova VIDEO

Scris de : Marin Neacșu


Iniţial programată a se desfăşura sub organizarea tuturor asociaţiilor militarilor rezervişti din Craiova, ideea iniţiată de filiala SCMD Craiova nu a primit sprijinul sau acordul domnul General (r) Grecu de la ANCMRR Craiova, care încă mai crede că dânsul reprezintă forţele proprii iar noi forţele inamice şi probabil încă mai speră la revenirea preşedintelui de onoare al ANCMRR la conducerea ministerului.
Nu face nimic, a răspuns Asociaţia Cadrelor Militare din Jandarmeria Oltenia. Îmi amintesc de Olimpiada de la Los Angeles din 1984, când România a strălucit la gimnastica feminină. După olimpiadă, Ruşii, care boicotaseră olimpiada, au spus că proba de gimnastică, fără Rusia a fost ca o nuntă fără Mireasă. La care americanii au răspuns prompt : DA, DAR AU FOST NAŞII!!. Se refereau la ROMÂNIA.
Spre surpriza noastră, deşi iniţial organizarea acestei activităţi la Cercul Militar era pusă sub semnul incertitudinii datorita M107, celebrul ordin care trage linie între asociaţiile militarilor, cu nici 24 de ore înainte de activitate, am fost anunţaţi că Comandantul garnizoanei Craiova nu numai că a aprobat desfăşurarea acestei activităţi la Cercul Militar, în conformitate cu ideile rezultate din interviul domnului Ministru privind transparenţa şi tratamentul nediscriminatoriu vizavi de asociaţiile militarilor, dar a contribuit la desfăşurarea sărbătoririi acestei zile angajându-se ca organizator alături de SCMD Filiala Dolj, activitate la care au participat fanfara garnizoanei şi cadre militare active din garnizoană. Trebuie să spun că nu se putea un semnal mai puternic de revenire la normalitate şi cred că este normal şi firesc că acest semnal a venit din Craiova, oraşul cetate al dacului Mihai Viteazu dezlegătorul de vise la UNIRE.
Să sperăm că şi celelalte garnizoane vor urma exemplul.
La activitate au participat cadre militare active şi în rezervă, nu prea multe, mai ales că a fost organizată cam din scurt, practic în afară de discursurile invitaţilor şi acordurile fanfarei, nu au mai fost alte activităţi pe scenă. A fost proiectat pe ecran un film despre activităţile scorpionilor Brigăzii 2 , viitorii rezervişti şi a mai fost organizată o expoziţie de fotografii a col (r) Mircea Anghel, intitulată „Interferenţe Cromatice”.
Au fost prezenţi şi au luat cuvântul comandantul Garnizoanei Craiova, general de brigadă Duican Dorin, Domnul Profesor Universitar Doctor Damean Sorin Liviu, care a prezentat un material intitulat „200 de ani de la cedarea Basarabiei”, domnul General maior (r) Ionel Pâlşoiu , domnul colonel (r) Ion Gherghiceanu vicepreşedinte al Asociaţiei Cadrelor Militare din Jandarmeria” Oltenia şi col ( r) Ioan Mişu Naon, preşedintele filialei SCMD Dolj. În cuvântul lor toţi menţionat importanţa şi respectul de care cadrele în rezervă trebuie să se bucure în societate ca şi spiritul de corp şi camaraderie care trebuie să anime şi să caracterizeze cadrele militare active şi în rezervă. S-a subliniat faptul că acestă zi deşi nou declarată ca sărbătoare a militarilor, este o ocazie şi un prilej de a menţine strânse legăturile între actualele şi fostele cadre militare, foşti colegi, subordonaţi sau comandanţi, şi speranţa că va deveni o zi a concordiei între militarii României fără deosebire de starea sau asociaţia în care se află.
În încheierea activităţii, Domnul Naon Mişu a înmânat din partea sindicatului, domnului Gheorghe Roşoga,colonel în rezervă membru al filialei SCMD Dolj, o diplomă de excelenţă pentru merite deosebite în promovarea sentimentului patriotic în cântecele sale.
Fiind organizată milităreşte, activitatea nu s-a lungit inutil dar a marcat un moment care nu trebuie uitat: MILITARII REZERVIŞTI AU PUTUT SĂ SE VADĂ LA ACEEAŞI ACTIVITATE, ORGANIZATĂ CU COLEGII ACTIVI, ÎN CASA ARMATEI, REFUZATĂ ATÂTA TIMP SINDICALISTILOR MILITARI. La Craiova , Ziua Rezervistului a însemnat şi ziua UNIRII.
Îmi pregătisem şi eu un mesaj către militarii prezenţi şi absenţi. Din motive tehnice nu l-am putut livra, aşa că o fac pe această cale.

Continuarea şi VIDEO pe: 
http://www.ziuaveche.ro/top-secret/armata-2/31-mai-2012-ziua-rezervistului-la-craiova-video-97867.html