joi, 28 iunie 2012

Gata Bruxelles, Năstase. Unde-s banii?



Printre două subiecte de presă îndestulătoare pentru foamea neostoită de scandal a publicului, printre săbiile bătăliei pentru Bruxelles şi arestarea noaptea (dreptul roman interzicea acte de justiţie pe întuneric) a fostului premier, scapă un subiect. E mic? Nu, e mai mare decât toate subiectele lumii. Strivitor ca un munte, nemilos ca o ghilotină, urât ca răpciuga. Unde s-au dus banii ţării? Cine şi cum a păpat zeci de miliarde de euro? Vreau să ştiu, ţipă alegătorul onest Gică, Costică, eu, tu. Guvernul Ponta, târât în războaie de tot soiul, cele mai multe vizibil parşive, nu mai are timp să răspundă ce-a descoperit, dacă a descoperit ceva. Cum e cu auditul pe ministere? Sunteţi ocupaţi cu alte treburi? Opriţi-vă şi spuneţi-ne cine a furat, pentru că au fost furate vagoane de bani.
Aveam, conform hârtiilor publice, vreo 9 miliarde de euro datorie la venirea la putere a regimului Băsescu. Acum avem de zece ori mai mult, în jur de 100 miliarde euro. Douăzeci de miliarde au fost împrumutate şi păpate, fără să se vadă nimic în ţară, doar în ultimii doi ani. Care-i rezultatul auditului domnule Ponta? Ai ţipat la miniştri? Mai ţipă o dată. Evadează premierule din clinciurile în care te bagă Băsescu şi în care te va ţine zi de zi până în toamnă şi spune-ne ce ai găsit. Dacă banii sunt la Udrea, extrage-i din poşetele Vuitton, mari cât un transatlantic.
Dacă sunt la Băsescu şi apropiaţii lui trimite instituţiile să-i recupereze. Poporul vrea să ştie cine a furat, care au fost reţetele jafului. Vrem să ştim cum e cu vămile, cu Regina. Nu vrem arestări spectaculoase, ci judecarea hoţilor şi trimiterea lor, atunci când aveţi dovezi, la puşcărie. Şi, nu uitaţi - recuperarea banilor. Când scriu aceste rânduri nu ştiu cine a plecat la Consiliul European. Aproape că nu mai contează în faţa întrebării cum e cu banii furaţi.
Eu, alegătorul, vreau răspuns urgent la întrebări care dor. Decretaţi stare de urgenţă pentru acest răspuns. Cine-i vinovat de sărăcirea galopantă a poporului în timp ce Băsescu a înavuţit mii de borfaşi? L-aţi băgat în puşcărie pe Năstase pentru afişele de acum opt ani. Caz încheiat, cum zicea miliţianul ăla din Neamţ. Vreau răspuns pentru cheltuielile nesimţite din campania lui Băsescu. Vreau răspuns şi vreau măsuri. Nu mă mai interesează lupta pentru Bruxelles. Cea mai nenorocită întrebare care ne roade ca un cancer este: cine ne-a furat? Zilnic ofiţerii acoperiţi sau descoperiţi vă vor distrage atenţia. Săptămânal, Băsescu, mai marele acoperiţilor descoperiţi, vă va îmbrânci pe alte pârtii. Gata. Terminaţi, dacă l-aţi început, acel audit.
Ministrul transporturilor şi adjuncţii lui să nu mai iasă cu glumiţe le televizor, ci să spună cine s-a hrănit cu şoselele României. Ce coropişniţe de asfalt le-au ros. Iar dacă nu vor să răspundă, puneţi alţii în locul lor fiindcă pot fi proşti sau deja în cârdăşie cu hoţii. Şmecheraşii au tot râs de noi. De la hăhăitul cel mai de sus până la rânjetul din cătune.

Sursa
http://www.jurnalul.ro/editorial/gata-bruxelles-nastase-unde-s-banii-616835.htm