vineri, 24 august 2012




Sondaj după referendum:
Peste 60 la sută dintre români, nemulţumiţi de hotărârea CCR


Adăugaţi o legendă
Hotărârea Curţii Constituționale privind invalidarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu este considerată drept  una proastă sau foarte proastă de 62% dintre românii intervievaţi, în timp ce 34% o consideră bună sau foarte bună, conform unui sondaj realizat de către CSCI, prezentat de România TV. Procentajul celor care nu știu/nu răspund este de 4%.
Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar câştiga detaşat alegerile cu 62%, urmată la mare distanţă de către PDL-16%, PP-DD-12%, UDMR-4%, PRM-2%, PNG-1%, UNPR-1%, alții-2%, conform aceluiaşi sondaj.
În topul încrederii în personalităţile politice, conduc liderii USL. Astfel, 47% dintre respondenţi au multă şi foarte multă încredere în premierul Victor Ponta, iar Crin Antonescu adună un capital de încredere de 42%. Cei doi sunt urmaţi de către preşedintele PDL, Vasile Blaga cu 19%, în timp ce Traian Băsescu are 16%.
La întrebarea "credeți că UE și SUA au procedat corect insistând pentru validarea referendumului cu 50% + 1?", 43% au răspuns afirmativ, iar 48% negativ. Circa 9% nu au răspuns sau nu ştiu.
După 100 de zile de guvernare a USL, activitatea cabinetului Ponta este văzută de către 65% din eşantion drept bună și foarte bună, alţi 32% o văd drept proastă și foarte proastă, iar 3% nu știu/nu răspund.
Sondajul a fost realizat de către CSCI în perioada 21-23 august, pe un eşantion de 1.054 de persoane având o marjă de eroare de +/- 3%.


Alexandru Vişan

Sursa:
http://www.cotidianul.ro/peste-60-la-suta-dintre-romani-nemultumiti-de-hotararea-ccr-192269/