joi, 30 august 2012

Să faci din coagulare bici care să şi trosnească


Platforma politică de centru dreapta îşi lansează apelul cardiac "Români, sus inima! România are viitor". Semnatarii, somităţi politice: Blaga, MRU, Pavelescu, Neamţu cu usturoiul, Papahagi. De scheletul PDL (cu 16 la sută, PDL-ul e pielea şi osul) ar atârna scheleţelele lui MRU, al lu’ Nemţu cu usturoiul etc. Un PDL plus marja de eroare.

Luată pe felii, coagularea e parfum. PDL-ul e ca mai sus. Iniţiativa civică a lui MRU e ceva ca un simpozion fixat duminica la 40 de grade, când nu vine nici dracu’, de frica infarctului. MRU se străduieşte. Îşi va schimba zâmbetul scrijelit, va sta în staţie la Universitate cu gramatica lui Graur la subraţ, să se prindă indecişii că are studii superioare, îşi va muta cărarea pe dreapta în ton cu Iniţiativa de dreapta. Deşi o cărare pe mijloc cu mustaţă ar da personalitate şi lui, şi mişcării.

MRU, esenţial: "Dacă aderenţii o vor dori, Iniţiativa s-ar putea transforma în partid politic". Aderenţi, adică membri lipitori. În zona asta lipitorile erau în jurul lui Băse. Are dreptate şi Elena. Pomenind-o pe blondă ajungem la disputa ideologică dintre Pleşcoi şi Neamţu cu usturoiul. Neamţu, revoluţionar: "Compromişii să se retragă". Pleşcoi i-a răspuns cum n-ar fi vrut, că n-o caracterizează, da’ a enervat-o ineptul: Neamţule, compromis eşti tu cu neamu’ tău. În traducere liberă, nu te mai da tu Băsescu, că eşti un zero barat cu două cărţi citite.

În urma coagulării s-au impus câteva concluzii. E nevoie de o construcţie politică amplă. Amplă spre mulţi. Altfel zis. Dintr-un nimic consistent să faci bici şi să trosnească. După referendum, scheletului PDL şi scheleţeilor aderenţi le e necesar un boicot pe dos. Să umble cu pancarta prin sate şi să urle din toţi rărunchii: "Ieşiţi, băăă, la vot". Ca să li se răspundă în limbajul mişcării populare: ciuciu! ieşiţi voi cu procurorii lu’ Codruţa.

Se simte deci nevoia unei mâini hotărâte, ceva între lovitură de stat şi atac la fiinţa naţională. Aşa că mişcarea se va întoarce la origini, la Lenin: depinde cine numără. Soluţia. O moţiune de cenzură ar reaşeza convenabil ideologiile. Dacă trece moţiunea, restul e treabă prezidenţială. Ori cogulează B. un guvern sumersibil condus de Onaca. Ori se reîmproprietăreşte B. cu STS-ul, despre care avea o părere excelentă de pe când suavul Crin l-a deposedat de telefoane: "Aveau nevoie probabil ca să mai adauge 2-3 milioane de voturi..., de asta vroiau să-l schimbe pe directorul STS". Apropo de alegerile din 2009.

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/sa-faci-din-coagulare-bici-care-sa-si-trosneasca-622328.htm