luni, 20 august 2012


CSM, speriat că Mona Pivniceru ar putea deveni ministrul Justiţiei. Vezi reacţia

Scris de : M. BÂTCĂ

Speriat că Mona Pivniceru ar putea fi învestită luni în funcţia de ministru al Justiţiei, CSM a dat publicităţii un comunicat în care spune că acţiunea este ilegală.
Deşi nici Guvernul şi nici Administraţia Prezidenţială nu au anunţat oficial o asemenea posibilitate, reacţionând la informaţii pe surse prezentate de anumite posturi TV, Consiliul Superior al Magistraturii s-a grăbit cu precizări.
Astăzi, 20 august 2012, a fost înregistrată, la Consiliul Superior al Magistraturii, cererea de eliberare din funcţia de judecător, prin demisie, a doamnei Mona Maria PIVNICERU, membru ales al CSM, reprezentant al judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Conform prevederilor art. 35 lit. a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii propune Preşedintelui României eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor, cu excepţia celor stagiari.
Pe cale de consecinţă, pentru a fi efectivă şi pentru a produce efecte juridice, respectiv pentru ca persoana aflată într-o atare situaţie să nu mai aibă calitatea de magistrat, trebuie ca cererea de demisie să fie prezentată Plenului CSM, reunit în şedinţă. Ulterior, hotărârea Plenului se transmite Preşedintelui României în vederea emiterii decretului de eliberare din funcţie, decret ce se publică în Monitorul Oficial.
Data eliberării din funcţia de magistrat este data publicării decretului în Monitorul Oficial”, se precizează în comunicatul CSM.

Sursa:
 http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/lumea-justitiei-2/csm-speriat-ca-mona-pivniceru-ar-putea-deveni-ministrul-justitiei-vezi-reactia-115027.html